Sportska nedelja: Više igre, manje mobilnih telefona i računara

26/05/2022

Više igre, manje mobilnih telefona i računara

OPOVO, 26. maj 2022 – Dečije igre postoje od kad postoje i deca. Način igranja dece diktirali su društveni uslovi. U periodu kada se deca najviše “igraju” mobilnim telefonima, igricama na računarima, valja se prisetiti sportskih tradicionalnih igara.

Tradicionalne igre predstavljaju nasledje iz prošlosti koje se održalo u savremenom dobu i prilagodilo dečijim umećima.

U okviru Sportske nedelje, učenici 1-1 odeljenja zajedno sa učiteljicom Jelenom Galić, odigrali su nekoliko tradicionalnih igara kao što su: gađanje u metu krpenjačama, skakanje u džakovima, igranje lastiša, zuce, trule kobile i sl.

Preporučujemo svima da ostave svoje digitalne uredjaje i oprobaju se u ovim igrama. Nama je bilo zanimljivo, verujemo da će se i vama dopasti.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Iz Kine s ljubavlju (2) Kao što sam na početku priče pomenuo, Hangdžou smatraju jednim od najlepših gradova u Kini. Harmoničan spoj modernog i tradicionalnog, grad je poznat po visokom kvalitetu života i tehnološkim razvojem ali s druge strane očuvanom tradicijom....

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

Održana 15. gulašijada u Barandi https://youtu.be/yijtqcAWSzE BARANDA, 22. maj 2023 - U organizaciji Lovačkog društva „Šnjep“ održana je 15. po redu gulašijada. Kao i prethodne godine gulašijadu je obeležila velika posećenost, kako samih učesnika takmičenja u kuvanju...

najnovije

najčitanije