Folklorni festival Đurđevak: Igra i pesma na centralnom trgu u Opovu (video)

23/05/2022

Folklorni festival Đurđevak: Igra i pesma na centralnom trgu u Opovu

OPOVO, 22. maj 2022 – Festival dečjeg folklora Đurđevak, kao i mnoge druge manifestacije pauzirao je tokom prethodne dve godine. Đurđevak je ponovo sa Opovčanima ali ove godine u novom formatu. Umesto sale Kulturnog centra Opovo, koja nije mogla da primi sve zainteresovane posetioce, ove godine festival se održava na otvorenom.

Na festivalu, koji organizuje sakulski KUD „Sveti Nikola“ pod patronatom lokalne samouprave, učestvovalo je sedam kulturno umetničkih društva. Šest je nastupilo sa mlađim selekcijama, dok je KUD „Sedmica“ nastupio sa prvim sastavom, što je inače bila praksa i prethodnih festivala.

Manifestacija je započela defileom svih učesnika centralnim ulica Opova, a po dolasku na trg ispred bine odigrano je zajedničko kolo gde su se i gledaoci vrlo brzo pridružili.  

Festival je otvorio predsednik opštine Miloš Markov, koji je pozdravio učesnike i posetioce i izrazio zadovoljstvo manifestacijom u kojoj dominiraju deca

Na festivalu su nastupila kulturno umetnička društva Čigra (Opovo), Sveti Nikola (Sakule), Čenta, Sloboda (Rumenka), Sveti Sava (Crepaja) i Sedmica (Ugrinovci).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije