Gulašijada u Barandi: Preko 40 ekipa od Beograda do Subotice (video)

22/05/2022

Preko 40 ekipa od Beograda do Subotice

BARANDA, 22. maj 2022 – Nakon dve godine pauze gušijada u Barandi ponovo je na kulinarskoj mapi Vojvodine i Opštine Opovo.

U organizaciji Lovačkog društva „Šnjep“ održana je 14. po redu gulašijada. Plato ispred Doma kulture bio je ispunjen već u prepodnevnim satima, dok je u takmičarskom delu programa učestvovala 41 ekipa. Takmičari su bili sa raznih strana, od Beograda i Smedereva pa sve do Subotice.

Ispred organizatora Aleksandar Veselinov kaže da je prijatno iznenađen odzivom i posetilaca koji su došli da uživaju u hrani i programu, kao i brojem takmičarskih ekipa.  

Manifestaciju je obišao predsednik opštine Miloš Markov sa svojim saradnicima, a Veselinov se zahvalio lokalnoj samoupravi koja godinama unazad pruža krucijalnu podršku za održavanje ove manifestacije.

Atmosfera je bila kao i uvek vesela, pečenje, roštilj i tri vrste gulaša po popularnim cenama, besplatan sladoled za decu, folklor i atletski kros, i naravno tombola sa vrednim, a najčešće zanimljivim i duhovitim nagradama.

Najbolji gulaš na ovogodišnjem takmičenju osvojila je ekipa „Električni šišači# iz Kovilja. Drugi su komšije iz Čente, ekipa „Lako ćemo“, dok je treće mesto zauzela baranđanska ekipa „Gajba više“.

pročitajte još i

Ružić: Biće povećan broj pedagoga i psihologa u školama

Ružić: Biće povećan broj pedagoga i psihologa u školama

Ružić: Biće povećan broj pedagoga i psihologa u školama Beograd, 8. Decembar 2022  (Tanjug) - Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da će Radna grupa tog ministarstva 20. decembra izaći sa konkretnim predlozima za borbu protiv nasilja u školama, a da je, za sada,...

najnovije

najčitanije