Gulašijada u Barandi: Preko 40 ekipa od Beograda do Subotice (video)

22/05/2022

Preko 40 ekipa od Beograda do Subotice

BARANDA, 22. maj 2022 – Nakon dve godine pauze gušijada u Barandi ponovo je na kulinarskoj mapi Vojvodine i Opštine Opovo.

U organizaciji Lovačkog društva „Šnjep“ održana je 14. po redu gulašijada. Plato ispred Doma kulture bio je ispunjen već u prepodnevnim satima, dok je u takmičarskom delu programa učestvovala 41 ekipa. Takmičari su bili sa raznih strana, od Beograda i Smedereva pa sve do Subotice.

Ispred organizatora Aleksandar Veselinov kaže da je prijatno iznenađen odzivom i posetilaca koji su došli da uživaju u hrani i programu, kao i brojem takmičarskih ekipa.  

Manifestaciju je obišao predsednik opštine Miloš Markov sa svojim saradnicima, a Veselinov se zahvalio lokalnoj samoupravi koja godinama unazad pruža krucijalnu podršku za održavanje ove manifestacije.

Atmosfera je bila kao i uvek vesela, pečenje, roštilj i tri vrste gulaša po popularnim cenama, besplatan sladoled za decu, folklor i atletski kros, i naravno tombola sa vrednim, a najčešće zanimljivim i duhovitim nagradama.

Najbolji gulaš na ovogodišnjem takmičenju osvojila je ekipa „Električni šišači# iz Kovilja. Drugi su komšije iz Čente, ekipa „Lako ćemo“, dok je treće mesto zauzela baranđanska ekipa „Gajba više“.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Baranda: Radionica „Učimo od prirode“

Baranda: Radionica „Učimo od prirode“

Radionica „Učimo od prirode“ BARANDA, 6. jun 2023 – Kroz igru i takmičenje učenici III-2 Izdvojenog odeljenja „Olga Petrov“ u Barandi, (Osnovna škola „Zoran Petrović“ Sakule), učestvovali su u radionici „Učimo od prirode“ koju u okviru svog edukativnog programa...

Danas počeo raspust za osnovce i srednjoškolce

Danas počeo raspust za osnovce i srednjoškolce

Danas počeo raspust za osnovce i srednjoškolce Srbija, 7. jun 2023 Izvor /RTS/ Danas počinje raspust i za osnovce i za srednjoškolce. Zbog tragedija koje su potresle društvo, Vlada je odlučila da se školska godina završi dve nedelje ranije.    Vrata škola ostaju...

Susreti generacija: Opovčani obeležili 30 godina male mature

Susreti generacija: Opovčani obeležili 30 godina male mature

Opovčani obeležili 30 godina male mature OPOVO, 6. jun 2023 – Opovačka generacija rođena 1978. godine, prošlog vikenda je obeležila i proslavila jubilej 30 godina male mature. Ova generacija je maturirala 1993. godine, a nakon prozivke na rezrednom času u OŠ „Dositej...

najnovije

najčitanije