Hramovna slava u Opovu, Sakulama i Barandi: Svetonikoljska litija i rezanje slavskog kolača (video)

22/05/2022

Svetonikoljska litija i rezanje slavskog kolača

OPOVO, 22. maj 2022 – Nakon svete liturgije povodom hramovne slave Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja u Opovu, koju je služio episkop banatski, vladika Nikanor, sveštenstvo, vernici, predstavnici lokalne samouprave i javnih ustanova i preduzeća obavili su čin litije, koja je prošla centralnim ulicama.

U porti hrama obavljeno je i rezanje slavskih kolača Srpske pravoslavne opštine Opovo i lokalne samouprave, koja na ovaj praznik obeležava Dan opštine Opovo.

Na liturgiji i litiji prisustvovao je predsednik opštine Miloš Markov zajedno sa svojim saradnicima iz kabineta, Opštinskog veća, Skupštine opštine Opovo i Opštinske uprave Opovo.

Nakon rezanja slavskog kolača Markov je istakao da je lokalna samouprava pre svega servis svih građana naše opštine, vernicima čestitao slavu, a svim građanima Dan opštine.

Kum ovogodišnje slave Srpske pravoslavne opštine Opovo Dejan  Milovanov je zalog kumstva za narednu godinu predao Oliveri Stojanović.

Pored Opova, hramovna slava je i u Sakulama i Barandi gde su takođe održane svete liturgije i iznošene litije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Baranda: Radionica „Učimo od prirode“

Baranda: Radionica „Učimo od prirode“

Radionica „Učimo od prirode“ BARANDA, 6. jun 2023 – Kroz igru i takmičenje učenici III-2 Izdvojenog odeljenja „Olga Petrov“ u Barandi, (Osnovna škola „Zoran Petrović“ Sakule), učestvovali su u radionici „Učimo od prirode“ koju u okviru svog edukativnog programa...

Danas počeo raspust za osnovce i srednjoškolce

Danas počeo raspust za osnovce i srednjoškolce

Danas počeo raspust za osnovce i srednjoškolce Srbija, 7. jun 2023 Izvor /RTS/ Danas počinje raspust i za osnovce i za srednjoškolce. Zbog tragedija koje su potresle društvo, Vlada je odlučila da se školska godina završi dve nedelje ranije.    Vrata škola ostaju...

Susreti generacija: Opovčani obeležili 30 godina male mature

Susreti generacija: Opovčani obeležili 30 godina male mature

Opovčani obeležili 30 godina male mature OPOVO, 6. jun 2023 – Opovačka generacija rođena 1978. godine, prošlog vikenda je obeležila i proslavila jubilej 30 godina male mature. Ova generacija je maturirala 1993. godine, a nakon prozivke na rezrednom času u OŠ „Dositej...

najnovije

najčitanije