Hramovna slava u Opovu, Sakulama i Barandi: Svetonikoljska litija i rezanje slavskog kolača (video)

22/05/2022

Svetonikoljska litija i rezanje slavskog kolača

OPOVO, 22. maj 2022 – Nakon svete liturgije povodom hramovne slave Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja u Opovu, koju je služio episkop banatski, vladika Nikanor, sveštenstvo, vernici, predstavnici lokalne samouprave i javnih ustanova i preduzeća obavili su čin litije, koja je prošla centralnim ulicama.

U porti hrama obavljeno je i rezanje slavskih kolača Srpske pravoslavne opštine Opovo i lokalne samouprave, koja na ovaj praznik obeležava Dan opštine Opovo.

Na liturgiji i litiji prisustvovao je predsednik opštine Miloš Markov zajedno sa svojim saradnicima iz kabineta, Opštinskog veća, Skupštine opštine Opovo i Opštinske uprave Opovo.

Nakon rezanja slavskog kolača Markov je istakao da je lokalna samouprava pre svega servis svih građana naše opštine, vernicima čestitao slavu, a svim građanima Dan opštine.

Kum ovogodišnje slave Srpske pravoslavne opštine Opovo Dejan  Milovanov je zalog kumstva za narednu godinu predao Oliveri Stojanović.

Pored Opova, hramovna slava je i u Sakulama i Barandi gde su takođe održane svete liturgije i iznošene litije.

pročitajte još i

Ružić: Biće povećan broj pedagoga i psihologa u školama

Ružić: Biće povećan broj pedagoga i psihologa u školama

Ružić: Biće povećan broj pedagoga i psihologa u školama Beograd, 8. Decembar 2022  (Tanjug) - Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da će Radna grupa tog ministarstva 20. decembra izaći sa konkretnim predlozima za borbu protiv nasilja u školama, a da je, za sada,...

najnovije

najčitanije