Šah: Druga ekipa ŠK „Bata Ćosić“ Opovo na startu prvenstva neumoljiva

18/05/2022

u SPORT


Druga ekipa ŠK „Bata Ćosić“ Opovo na startu prvenstva neumoljiva

OPOVO, 18. maj 2022 – Nakon šestomesečne pauze, 7. maja, startovale su lige Vojvodine i nakon prva dva kola možemo oceniti da su naši šahisti ostavili izvanredan utisak.

Na startu lige u gostima je savladana ekipa „Ritiševo 2“ maksimalnim rezultatom 6:0, a u narednom kolu, 14. maja u Opovu, u oslabljenom sastavu Opovčani su  savladali ekipu omladinske škole šaha ŠK „Aljehin“ Pančevo rezultatom 4:2.

Za ljubitelje šaha koji nisu čuli za izmene u sastavu naših šahista ovo bi možda bilo iznenađenje, a evo o čemu se radi. Naime, nekoliko ljubitelja šaha iz Sefkerina izrazilo je želju da osnuje ili, za one koji imaju duže pamćenje, reaktivira sefkerinski šahovski klub. Nakon nekoliko održanih sastanaka sa rukovodstvom ŠK „Bata Ćosić“ Opovo došlo se do zaključka da je svrsishodnije da se sefkerinski šahisti jednostavno priključe opovačkom klubu s obzirom da u Opovu već postoje svi potrebni uslovi kao i kompletna logistka za nesmetano takmičenje. Osim toga na ovaj način smanjeni su troškovi takmičenja,  značajno je povećan kvalitet igre kao i stabilnost  sastava. Novoregistovani igrači su: Aca Tahirović, Živica Morar, Milovan Pejić i Stevan Milićev. Tahirović i Morar su pokazali (ne)očikvano solidnu igru, tako da su zasigurno postali članovi osnovnog sastava.

Što se tiče popularizacije šaha u Sefkerinu dogovoreno je da će se određeni broj mečeva odigrati i u tom mestu.

U meču protiv pančevačkog „Aljehina“ naša ekipa pokazala je borbenost kakvu odavno nismo videli. Svi mečevi su bili vrlo neizvesni i lomili su se do poslednjih minuta igre i eto, nakon više od 3 sata igre rezultat je otišao u korist Opova i možemo zaključiti da su sva tri boda osvojena zasluženo.

U sledećm kolu „Bata Ćosić 2“ gostuje Beloj Crkvi, sledi novi derbi – novi ispit.

Tabela: 1. Bata Ćosić 2 (6); 2. Sloga Plandište (6); 3. Bela Crkva (6); 4. Banatsko Novo Selo (6); 5. Kovin (3); 6. Aljehin Pančevo (3); 7. Debeljača (3); 8. Izbište (3); 9. Ilandža (3); 10. Gaj (3); 11. Omoljica (3); 12. Ritiševo 2 (3); 13. Gudurica (0); 14. Skorenovac (0); 15. Bavanište (0) (G.V.)

pročitajte još i

Kup u bacačkim disciplinama: Srebrna medalja za Ivonu Stamenović

Kup u bacačkim disciplinama: Srebrna medalja za Ivonu Stamenović

Srebrna medalja za Ivonu Stamenović OPOVO, 21. mart 2023 - U Beogradu je 19. marta na stadionu Vojne akademije i stadionu pored atletske dvorane, održan Kup u bacačkim disciplinama za starije pionire i starije juniore. Takmičenje je bilo izuzetno masovno, učestvovalo...

Fudbal: Sefkerinci odigrali remi u Knićaninu

Fudbal: Sefkerinci odigrali remi u Knićaninu

Sefkerinci odigrali remi u Knićaninu SEFKERIN, 20. mart 2023 – U okviru priprema za prolećni deo prvenstva, fudbaleri Tempa su gostovali u Knićaninu gde su odigrali nerešeno 2:2 (1:0). Strelci za Tempo su bili Nikola Dimitrov (48. min) i Nikola Arsić (81. min).  ...

najnovije

najčitanije