Šah: Druga ekipa ŠK „Bata Ćosić“ Opovo na startu prvenstva neumoljiva

18/05/2022

u SPORT


Druga ekipa ŠK „Bata Ćosić“ Opovo na startu prvenstva neumoljiva

OPOVO, 18. maj 2022 – Nakon šestomesečne pauze, 7. maja, startovale su lige Vojvodine i nakon prva dva kola možemo oceniti da su naši šahisti ostavili izvanredan utisak.

Na startu lige u gostima je savladana ekipa „Ritiševo 2“ maksimalnim rezultatom 6:0, a u narednom kolu, 14. maja u Opovu, u oslabljenom sastavu Opovčani su  savladali ekipu omladinske škole šaha ŠK „Aljehin“ Pančevo rezultatom 4:2.

Za ljubitelje šaha koji nisu čuli za izmene u sastavu naših šahista ovo bi možda bilo iznenađenje, a evo o čemu se radi. Naime, nekoliko ljubitelja šaha iz Sefkerina izrazilo je želju da osnuje ili, za one koji imaju duže pamćenje, reaktivira sefkerinski šahovski klub. Nakon nekoliko održanih sastanaka sa rukovodstvom ŠK „Bata Ćosić“ Opovo došlo se do zaključka da je svrsishodnije da se sefkerinski šahisti jednostavno priključe opovačkom klubu s obzirom da u Opovu već postoje svi potrebni uslovi kao i kompletna logistka za nesmetano takmičenje. Osim toga na ovaj način smanjeni su troškovi takmičenja,  značajno je povećan kvalitet igre kao i stabilnost  sastava. Novoregistovani igrači su: Aca Tahirović, Živica Morar, Milovan Pejić i Stevan Milićev. Tahirović i Morar su pokazali (ne)očikvano solidnu igru, tako da su zasigurno postali članovi osnovnog sastava.

Što se tiče popularizacije šaha u Sefkerinu dogovoreno je da će se određeni broj mečeva odigrati i u tom mestu.

U meču protiv pančevačkog „Aljehina“ naša ekipa pokazala je borbenost kakvu odavno nismo videli. Svi mečevi su bili vrlo neizvesni i lomili su se do poslednjih minuta igre i eto, nakon više od 3 sata igre rezultat je otišao u korist Opova i možemo zaključiti da su sva tri boda osvojena zasluženo.

U sledećm kolu „Bata Ćosić 2“ gostuje Beloj Crkvi, sledi novi derbi – novi ispit.

Tabela: 1. Bata Ćosić 2 (6); 2. Sloga Plandište (6); 3. Bela Crkva (6); 4. Banatsko Novo Selo (6); 5. Kovin (3); 6. Aljehin Pančevo (3); 7. Debeljača (3); 8. Izbište (3); 9. Ilandža (3); 10. Gaj (3); 11. Omoljica (3); 12. Ritiševo 2 (3); 13. Gudurica (0); 14. Skorenovac (0); 15. Bavanište (0) (G.V.)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije