Novi mini pič teren: Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio Sefkerin (video)

13/05/2022

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio Sefkerin

SEFKERIN, 13. maj 2022 – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predsednik opštine Opovo Miloš Markov otvorili su moderno sportsko igralište sa veštačkom travom, odnosno mini-pič teren, u centru Sefkerina. Istakavši značaj nove sportske infrastrukture, korist od realizacije ovog vrednog projekta osetitiće pre svega sportisti, a posebno deca i omladina.

Sekretar Basta je rekao da je resorni sekretarijat do sada uvek umeo da prepozna projekte Opštine Opovo, koja se pokazala kao izuzetan partner na planu unapređivanja sporta.

„Ukupna vrednost ove investicije, koju su zajednički finansirali Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Opština Opovo, iznosi preko 6,7 miliona dinara, a učešće resornog sekretarijata je dva i po miliona“, naglasio je Basta i izrazio uverenje da će uskoro neki novi mladi fudbaleri upravo na ovom terenu načiniti svoje prve fudbalske korake.

Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov istakao je da je zahvaljujući udruženim sredstvima Pokrajine i Opštine Opovo bilo moguće realizovati jedan ovako značajan projekat kao što je mini-pič teren.

„Novi sportski teren značiće puno pre svega deci, jer na ovaj način doprinosimo njihovom zdravlju. Ulaganjem u sport, koji ima važnu ulogu u socijalnom, kulturnom i rekreativnom smislu, ulažemo u kvalitet svakodnevnog života mladih i celokupnog stanovništva“, rekao je Markov izrazivši uverenje da će se ova saradnja uspešno nastaviti kroz zajedničke projekte za unapređivanje sporta u toj opštini.

Nakon izgradnje mini-pič terena u Sefkerinu, sada sva četiri mesta u opštini Opovo imaju sportske terene ovog tipa.

Sekretar Basta je sa svojim domaćinima obišao i Kik-boks klub „Dragon“ i Fudbalski klub „Tempo“, gde je razgovarao o mogućnosti implementacije novih projekata.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije