1

Uređenje saobraćajne infrastrukture: Asfaltiranje u Sefkerinu i Sakulama (video)

SEFKERIN / SAKULE, 9. maj 2022 – Kao što je najavljeno krajem prošle godine nastavljen je projekat asfaltiranja lokalnih saobraćajnica i sporednih ulica.

Danas je asfaltiran kolovoz u ulici Oslobođenja u Sefkerinu od supermarketa do parka, odnosno postavljen je novi sloj asfalta, a takođe urađen je i asfalt na pešačkoj stazi kod pošte.

Nakon Sefkerina radovi su nastavljeni i u Sakulama gde je u dužini od 200 metara asfaltirana Vinogradarska ulica gde je do sada bio sloj grebanog asfalta.

Predsednik opštine Miloš Markov najavljuje asfaltiranje u sva četiri naseljena mesta naše opštine.

„Nastavljamo sa ulaganjem u našu lokalnu putnu infrastrukturu asfaltiranjem lokalnih puteva koji nisu asfaltirani. Danas smo u sakulama, imali smo priliku da obiđemo i Sefkerin da vidimo kako radovi teku. U skladu sa dinamikom kako smo i planirali, vremenski uslovi su dobri, tako da nema prepreka da realizujemo ovaj projekat. Za ovu godu asfaltiranje smo planirali da obuhvatiomo sva četiri naseljena mesta i negde će to biti izgradnja novih saobraćajnica, negde će biti rekonstrukcija postojećih koje se nalaze u lošem stanju“, izjavio je Markov.

Markov je istakao procenu lokalne samouprave da sa ovim tempom i kontinuiranim investiranjem u lokalnu putnu infrastrukturu u naredne dve do tri godine na teritoriji naše opštine neće biti neasfaltiranih ulica, a onda će se krenutu sa zamenom asfalta na saobraćajnicama gde je to potrebno.