1

Dan sporta Opovo 2014: SPORTSKA MANIFESTACIJA ZA DEVOJČICE I DEČAKE

SPORTSKA MANIFESTACIJA ZA DEVOJČICE I DEČAKE
Opovo, 20/22. septembar 2014;
U subotu 20. septembra na terenima sportsko – rekreativnog kompleksa u Opovu okupilo se oko stotinak devojčica i dečaka iz svih mesta naše opštine kako bi učestvovali na takmičenjima u okviru manifestacije „Dan sporta Opovo 2014“.
31981

U pitanju je premijerna manifestacija koja se ove godine održava po prvi put, a čiji je organizator Škola sporta Opovo. Sama ideja za organizovanjem ovakve manifestacije potekla je od strane trenera škole sporta Bojana Vasiljeva i predsednika Komisije za ravnopravnost polova i mlade SO Opovo Milana Ralića.
31975

Na ovom takmičenju učestvala su deca do petog razreda osnovne škole, takmičeći se u nekoliko disciplina po starosnim kategorijama: trčanje na 100 i 60 metara, između dve vatre i fudbal. Za prva tri mesta u svakoj disciplini dodeljivane su medalje, tako da je do kraja takmičenja podeljeno oko 60 medalja.
31967

– Moram reći da sam jako srećan što se na sportskom kompleksu našlo toliko dece, jer zbog njih je sve ovo i organizovano i nadam se da su deca uživala koliko i mi, izjavio je povodom održavanja manifestacije Milan Ralić. Ne mogu da ne spomenem trojicu momaka koji su uložili ogroman trud i bez kojih sve ovo ne bi ni bilo moguće, a to su Bojan Vasiljev, Dejan Mihajlović i Nemanja Stojanovića. Nadam se da će ova prelepa sportska manifestacija postati tradicionalna, pa se vidim i dogodine, poručio je na kraju razgovora Milan
Ralić.
31963

Manifestaciju je finansijski podržala lokalna samouprava, a organizatori su se pored Opštine Opovo zahvalili i Pekari “Tamiš” koja je donirala kifle za takmičare.