Vlada Srbije i Komesarijat za izbeglice i migracije: Prijava za rešavanje stambenog pitanja prognanih

08/05/2022

Prijava za rešavanje stambenog pitanja prognanih

BEOGRAD, 8. maja (Tanjug) – Narodni poslanik Miodrag Linta i Odbor za rješavanje stambenog pitanja prognanih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH pozvali su sve prognane koji nemaju rešeno stambeno pitanje da se evidentiraju kod poverenika za izbeglice u svojim lokalnim samoupravama.

“Radi se o prognanim licima koji su ostala ispod crte ili su odbijeni iz nekih razloga ili je odlučivanje u toku, dosad uopšte nisu konkurisali na javnim pozivima odnosno konkursima za stanove, građevinski materijal, seoska imanja i montažne kuće. Evidentiranje se vrši na način da lično odu kod poverenika za izbeglice u opštini gde imaju prijavljeno prebivalište ili da pozovu telefonom”, navedeno je u saopštenju.

Pošto nadležne državne institucije urade detaljnu procenu troškova, kžu da će tražiti da se u što kraćem roku objave javni pozivi na koji će konkurisati svi evidentirani za neki vid stambenog rešenja.

Akcija evidentiranja je rezultat dogovora koji je postignut na sastanku članova Odbora i Linte kod premijerke Ane Brnabić koji je održan 11.marta 2022. godine.

Premijerka Brnabić je na sastanku iskazala razumevanje i jasno rekla da vlada ima obavezu da svim prognaničkim porodicama obezbiedi krov nad glavom.

Ona je istakla da je neophodno utvrditi precizan broj tih porodica.

Iz tog razloga kabinet premijerke Brnabić je u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije pristupio formiranju jedinstvene baze podataka prognanih lica koja nemaju rešeno stambeno pitanje, navedeno je u saopštenju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije