CSR Opovo: “Pratićemo porodicu, izvršena intervencija”

06/05/2022

“Pratićemo porodicu, izvršena intervencija”

Izvor: (Telegraf.rs)

U trenutku nesreće majka dečaka je spremala krevet, dok je otac bio napolju

Stravičan incident dogodio se u Opovu 27. aprila, kada je trogodišnji dečak svom mlađem bratu, koji ima svega godinu dana, sekirom odsekao dva prsta.

Roditelji su doneli povređenog sina u Dom zdravlja Opovo, a prema nezvaničnim informacijama, beba je vozilom Hitne pomoći odatle prevezena na dalje zbrinjavanje.

Kako za Telegraf.rs kaže direktorka Centra za socijalni rad Opovo Jelena Bjelica, ta ustanova je “postupila prema svojim nadležnostima i ovlašćenjima i izvršila neodložnu intervenciju, kao i procenu porodičnih okolnosti i rizika“.

– Centar planira dalju zaštitu kroz izradu i realizaciju planova usluga, prati porodicu i obezbeđuje joj dalju podršku uslugama i pravima socijalne zaštite – kaže direktorka.

Kako je ranije ispričala baka dečaka, mališan je bio u kući sa bratom koji ima 15 meseci.

– Beba je puzala po podu i htela je da izađe iz kuće. Za njom je krenuo i stariji unuk… Imao je malu sekiricu u rukama koju koristimo za cepkanje drveta za šporet. Sapleo se preko praga i u padu udario je malog po ruci – rekla je ranije baka povređenog dečaka.

Baka je potom ispričala da je u trenutku nesreće njena ćerka Nada (19) spremala krevet, dok je zet Đorđe bio napolju u dvorištu.

– Pretpostavljam da su deca krenula za ocem napolje. To je bio samo trenutak nepažnje i nesrećna okolnost, da se mali tako sapleo. Odmah su ga odvezli do bolnice u Opovu, a potom je prevezen u Tiršovu – rekla je baka Jasminka dodajući da se čula sa ćerkom koja je uz povređenu bebu i da je, koliko je razumela, dete dobro.

– Koliko sam razumela ćerku uspeli su da bebi spoje prstić, radi se o malom i domalom prstu. Samo je na malom nokat stradao, fali deo.

(Telegraf.rs)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije