Detalji horora u Sakulama: Beba htela da izađe iz kuće, stariji brat se sapleo i odsekao mu 2 prsta sekirom

29/04/2022

Izvor: Telegraf, Alo, Esspreso
Koliko sam razumela ćerku uspeli su da bebi spoje prstić, radi se o malom i domalom prstu – ispričala je dečakova baka

Stravična nesreća desila se u sredu posle podne u selu Sakule nadomak Opova. Ništa ne sluteći trogodišnji dečak odsekao je sekirčetom mlađem bratu, petnaestomesečnoj bebi dva prstića s ruke.

O stravičnom incidentu za Informer progovorila je baka povređenog dečaka, tvrdeći da ona nije bila tu kada se desila nesreća, ali da je sigurna da je reč o nesrećnom slučaju.

– Mali je bio u kući zajedno sa mlađim bratom koji ima 15 meseci. Beba je puzala po podu i htela je da izađe iz kuće. Za njom je krenuo i stariji unuk… Imao je malu sekiricu u rukama koju koristimo za cepkanje drveta za šporet. Sapleo se preko praga i u padu udario je malog po ruci.

Baka je potom ispričala da je u trenutku nesreće njena ćerka Nada (19) spremala krevet, dok je zet Đorđe bio napolju u dvorištu.

– Pretpostavljam da su deca krenula za ocem napolje. To je bio samo trenutak nepažnje i nesrećna okolnost, da se mali tako sapleo. Odmah su ga odvezli do bolnice u Opovu, a potom je prevezen u Tiršovu-rekla je baka Jasminka dodajući da se čula sa ćerkom koja je uz povređenu bebu i da je, koliko je razumela, dete dobro.

– Koliko sam razumela ćerku uspeli su da bebi spoje prstić, radi se o malom i domalom prstu. Samo je na malom nokat stradao, fali deo.

U pozadini iza bake Jasminke na kućnom pragu stajao je vidno uplakan mali dečak, koji je kroz suze dozivao mlađeg brata, svestan da ga je nenamerno povredio.

O nesrećnom slučaju, obavešteno je Više javno tužilaštvo u Pančevu, kada je dečak (3) sekirom povredio svog jednogodišnjeg brata i odsekao mu prst, dok mu je drugi povredio.

Iz pančevačkog Višeg tužilaštva navode da su o slučaju obevestili Centar za socijalni rad, kao i da prema mališanu koji je povredio brata ne mogu sprovoditi bilo kakve mere, budući da se radi o detetu mlađem od 14 godina, piše Kurir.

– Više javno tužilaštvo u Pančevu je obavešteno o događaju od dana 27. 4. 2022. godine u Opovu, povodom kojeg postoje osnovi sumnje da je dete rođeno 2019. godine malom sekirom odseklo prst i povredilo drugi prst bratu rođenom 2021. godine u verandi porodične kuće. Kako se radi o detetu koje nije navršilo 14 godina, prema njemu se ne može voditi postupak, izreći krivična sankcija, niti primeniti druga mera. O događaju je obavešten nadlezni Centar za socijalni rad kao organ starateljstva, radi preduzimanja mera u okviru nadležnosti te ustanove – stoji u saopštenju ovog tužilaštva.

Povređeni dečak je juče nakon nemilog događaja prebačen u bolnicu u Beogradu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije