Zavičajac: Zlatoje Ankić, moderator novog sudstva

29/04/2022

Zlatoje Ankić, moderator novog sudstva

OPOVO, 29. april 2022 – Naš sugrađanin Zlatoje Ankić iz Sakula dobio je nedavno lepo priznanje u Zrenjaninu, gradu u kojem kao sudija živi i radi.

U zrenjaninskoj publikaciji, „Zavičajac“ časopisu za negovanje zavičajne kulture, jedna od reportaža o zaslužnim ljudima ovog Grada bila je posvećena Zlatoju Ankiću, predsedniku Osnovnog suda u Zrenjaninu.

U tekstu pod nazivom „Moderator novog sudstva“ navodi se da je obavljajući funkciju predsednika suda pokazao snažan domaćinski duh. Svojom upornošću, sposobnošću i znanjem uspeo je da obezbedi finansijska sredstva  koja su uložena u poboljšanje uslova rada u sudu. Od početka njegovog mandata okrečeno je 5000 m² kancelarija, veći deo kancelarija je klimatizovan, kao što je obnovljen i deo računarske opreme. Dostavljačima su kupljeni novi bicikli i kabanice, koji su im znatno olakšali obavljanje terenskog posla, a planira da obezbedi sredstva za nabavku IT opreme, kao i određene restauracije unutar zgrade, kako bi dodatno poboljšao uslove rada.

Kao član radnog predsedništva na katedri za imovinu učestvovao je u „Kopaoničkoj školi prirodnog prava“. Dobitnik je nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ za kvalitet rada i unapređenje sudstva.

Zahvaljujući njegovoj posvećenosti, neumornom radu i zapaženim rezultatima, Osnovni sud u Zrenjaninu postaje domaćin i organizator mnogih zbivanja, značajnih za pravosudnu profesiju.

U tekstu Zavičajca se ističe da je Ankić izuzetna ličnost, snažnog karaktera i volje, a pre svega nenadmašne stručnosti, moderator novog sudstva i čovek čelične volje – što naumi to i ostvari.

Zlatoje Ankić je rođen 1967. godine u Sakulama, gde je završio osnovnu školu 1981. godine. Srednju školu je završio u Pančevu, diplomirao je u Beogradu na Pravnom fakultetu, 1994. godine. Iste godine zaposlio se u Opštinskom sudu u Zrenjaninu kao pripravnik. Nakon uspešnog polaganja pravosudnog ispita, 1996. godine postaje sekretar suda, a 1998. godine izabran je za sudiju Opštinskog, sada Osnovnog suda u Zrenjaninu.

Za predsednik Osnovnog suda u zrenjaninu izabran je na Osmoj sednici, Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije, održanoj 25. novembra 2014. godine, a dva dana nakon toga stupa na funkciju predsednika suda na svečanoj sednici svih sudija Osnovnog suda u Zrenjaninu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije