Ministarstvo zaštite životne sredine:  Zabranjeno sakupljanje šumskog i vinogradarskog puža u Banatu

18/04/2022

Zabranjeno sakupljanje šumskog i vinogradarskog puža u Banatu
Beograd, 18. April, 2022.
Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je zabranu sakupljanja na celoj teritoriji Srbije osam zaštićenih vrsta flore i faune, što je objavljeno i u Službenom glasniku.
Zabrana važi za barsku peruniku, trepljasti, planinski i rumelijski kantarion, crnu čemeriku, te medicinsku pijavicu, šumsku kornjaču i poskoka.
Dodatno sakupljanje veprine, jezičaste kostrike i omana zabranjeno je na području čitave Vojvodine.
Sakupljanje zelenih, malih i velikih, žaba pored područja Vojvodine zabranjeno je u podunavskom, braničevskom, borskom i rasinskom okrugu.
Baštenski puž zaštićen je od sakupljanja ove godine za područjima zapadnobačkog, sremskog, mačvanskog i Braničevskog upravnog okruga.
Šumski i vinogradarski puževi su pod zabranom sakupljanja u čitavom Banatu, i u zapadnobačkom i Severnobačkom upravnom okrugu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Akcija dobroboljnog davanja krvi  u ponedeljak 26. februara

Akcija dobroboljnog davanja krvi u ponedeljak 26. februara

Akcija dobroboljnog davanja krvi  u ponedeljak 26. februara OPOVO, 23. februar 2024 Akcija dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji naše opštine održaće se u ponedeljak 26. februara i to u Opovu, u OŠ „Dositej Obradović“, u periodu između 12:30 i 14:30 časova i u...

U ponedeljak kolačijada u Sakulama

U ponedeljak kolačijada u Sakulama

Sakule, 22. Februar 2024 Zaposleni Osnovne škole,, Zoran Petrović" su već godinama unazad organizatori i učesnici brojnih humanitarnih akcija. U ponedeljak 26. februara sa početkom u 12 časova u fiskulturnoj sali škole u Sakulama biće organizovana prodaja poslastica...

najnovije

najčitanije