Opštinska liga 10. kolo: Derbi samo na papiru, Sefkerinci ubedljivi i u Pančevu

16/04/2022

u SPORT

Derbi samo na papiru, Sefkerinci ubedljivi i u Pančevu

SEFKERIN, 16. april 2022 – Pobedom u derbi utakmici u Pančevu nad ekipom Voja Gačić, Tempo jednog rivala pretekao na tabeli, tako da sada ostaje dvoboj sa ekipom Budućnosti.

VOJA GAČIĆ (Pančevo) – TEMPO (Sefkerin) 1:4 (1:1); Da ambiciozne najave koje su Uprava i stručni štab seflerinskog kluba davali uoči početka prolećne sezone nisu samo neumereni optimizam, fudbaleri Tempa su pokazali u prva tri kola sa maksimalnim učinkom i gol razlikom 14:2.

Voja Gačić je ekipa koja je najozbiljnije istakla kandidaturu za prvo mesto, međutim, Sefkerinci su im u današnjem meču pokazali kako stvari stoje i gde je kome mesto na tabeli.

Po lepom vremenu i na veštačkoj travi pored Hale sportova na Strelištu odigran je derbi lige  gde su gosti iz Sefkerina pokazali klasu i do nogu potukli domaći klub Voju Gačić. Utakmica je počela bojažljivo sa obe strane, ali kako je vreme odmicalo tako su Sefkerincii sve više pritiskali u napadu i u 18.minutu došli u vođstvo. Bursać je šutirao sa ivice šesnaesterca, golman domaćih Mikita kratko odbija loptu, na nju natrčava Mladenović i sprovodi je u mrežu.

Od tog trenutka igrači Voje Gačić malo ozbiljnije pristupaju igri i povezuju nekoliko napada i šuteva ka golu Tempa. U 29.minutu na odbijenu loptu natrčava štoper domaćih Kastratović i sa nekih 30 metara pogađa sami desni ugao golmana Šiđanina. Do poluvremena se igralo između dva šesnaesterca ali bez izglednih šansi za gol.

Početkom drugog poluvremena trener Tempa Plazinić pravi izmenu i umesto Mladenovića u igru ulazi Gračanin. Upravo je on razdrmao malo ekipu. Na sredini terena Tempo je bio nadmoćniji, Marković je mnogo lopti presekao i upošljavao svoje napadače. Isto je to radio i Bursać na drugom delu terena. I posle takve jedne presečene lopte Bursać upošljava Jakovljevića koji rutinski sprovodi loptu u mrežu za prednost Tempa, a igrao se 68.minut.

Nastavila se dominacija Sefkerinaca, a onda na scenu stupa Aleksandar Radomirović koji prvo solo akcijom u 73. minutu povećava na 3:1, a samo šest minuta kasnije, lepim i preciznim šutom sa dvadesetak metara pogađa levi donji ugao golmana domaćih za konačnih 4:1.

VOJA GAČIĆ: Mikita, Obradović (Andrejić 50’), Balog, Mladenović, Kastratović, Janaćković, Babić (Čuvik 61’), Čala, Ćalić, Radojičić, Đurković (Dalipi 65’).

TEMPO: Šiđanin, Stanisavljević, Stojić (Dačić 65’), Janković, Arsić, Bursać, Radomirović (Krueziu 83’), Mladenović (Gračanin 46’), Jakovljević, Marković, Cvetković.

Sefkerinci su lideri na tabeli u narednih 24 sata, a realno je da će Budućnost pobediti u Dubovcu i ponovo zauzeti prvu poziciju, jer zbog oduzimanja boda Tempu u pretposlednjem kolu jesenjeg dela imaju prednost upravo tog jednog boda.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije