Narodni muzej Pančevo: Predavanje i tribina Muzeja žrtava genocida

16/04/2022

Narodni muzej Pančevo: Predavanje i tribina Muzeja žrtava genocida

PANČEVO, 16. april 2022 – U ponedeljak, 18. aprila (18:00h) u Narodnom muzeju Pančevo održaće se predavanje i tribina – Trideset godina postojanja Muzeja žrtava genocida i Obeležavanje 81 godine od početka Drugog svetskog rata na teritoriji Jugoslavije.

Predavanje organizuje Muzej žrtava genocida iz Beograda, a predavači su kustosi Muzeja žrtava genocida, kustos-istoričar, i muzejski pedagog Biljana Marcojević i kustos – politikolog Ognjen Gogić.

Cilj predavanja je da se kroz istorijat i delatnost Muzeja žrtava genocida slušaocima približi kako se čuva i neguje kultura sećanja kroz tridesetogodišnji rad ove institucije. Odmah potom biće reči o tome kako se olako prepuštaju zaboravu događaji koji su se odigrali samo 81 godinu ranije i uveli Jugoslaviju u najveći sukob koje je čovečanstvo ikada vodilo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije