Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije: Nina i Viktor blistali

13/04/2022

Nina i Viktor blistali
Beograd/Opovo, 13. April 2022
Zajednica muzičkih i baletskih škola Srbije organizuje Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije svake dve godine, ali je ove godine zbog zdravstvene situacije izazvane COVID 19 virusom takmičenje održano nakon tri godine. Takmičenje se organizuje u raznim kategorijama, a ove godine u kategoriji solo pevanja nastupili su učenici SMŠ “Jovan Bandur” iz Pančeva, naši mladi sugrađani, Nina Stojanović (treći razred SMŠ solo pevanja) i Viktor Lalić (drugi razred OMŠ solo pevanja) koji su u klasi prof. Ivane Josić, dok ih je na klaviru pratila prof. Ana Milatović.
Viktor Lalić se takmičio u predkategoriji A, u konkurenciji sa još 17 takmičara i osvojio treću nagradu sa 83.40 poena, dok se Nina Stojanović takmičila u prvoj B kategoriji i osvojila je visoku drugu nagradu sa 92.40 poena u konkurenciji 36 takmičarki.

Nina Stojanović

Ono što jeste specifično na Republičkom takmičenju, koje je najeminentnije u našoj zemlji jeste da bodovanje izgleda ovako:
Prva nagrada je od 95 do 100 bodova, druga nagrada je od 85 do 95 bodova, treća nagrada je od 75 do 85 bodova i pohvala je od 70 do 75 bodova. Žiri je sastavljen od eminentnih profesora iz naše zemlje, ovog puta, Beograda, Novog Sada, Zrenjanina sa ukupno pet članova.

Viktor Lalić

“Ponosna sam na Ninu i Viktora koji su me učinili ponosnom na ovogodišnjem Republičkom takmičenju i time mi uzvratili poverenje koje sam im ukazala. Viktor, iako će ove godine napuniti osamnaest godina, izuzetno je mlad pevač – bariton i ovo je tek njegovo drugo takmičenje. Za Ninu kao srednjoškolku i neko koga sledeće godine čeka prijemni za Akademiju su ovaj moment i nagrada jako bitni. Takmičenjima osnažujemo učenike da stiču samopouzdanje na sceni i da jačaju svoju volju za daljim napredovanjem, učenjem i stvaranjem. Najvažnije mi je da podstaknem učenike da iz svega izvuku pouku i da na osnovu iskustva budu još bolji na nekom narednom takmičenju.” – izjavila je prof. Josić
Takmičenje je održano u Srednjoj muzičkoj školi “Josip Slavenski” u Beogradu.

pročitajte još i

PU Bambi: Obaveštenje o upisu dece za radnu 2023-2024. godinu

PU Bambi: Obaveštenje o upisu dece za radnu 2023-2024. godinu

Obaveštenje o upisu dece za radnu 2023-2024. godinu OPOVO, 24. mart 2023 - Upis dece za radnu 2023-2024. godinu u PU „Bambi“ vršiće se od 01.04. – 30.04.2023. godine. Upis dece u Predškolsku ustanovu ,,Bambi'' Opovo vršiće se elektronskim putem, popunjavanjem...

najnovije

najčitanije