Saobračaj: Vozače očekuju promenljivi uslovi vožnje

10/04/2022

Vozače očekuju promenljivi uslovi vožnje

BEOGRAD, 10. aprila (Tanjug) – Vozače i drugog dana vikenda očekuju promenljivi uslovi vožnje. I danas će kiša ili povremeni pljuskovi u većini krajeva naše zemlje donositi mokre ili mestimično vlažne kolovoze, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Jači udari vetra mogu vozačima teretnih vozila i autobusa otežavati vožnju zbog opasnosti od iznenednog zanošenja vozila, zato vozite sporije i dodatno smanjite brzinu na prevojima, mostovima i putevima u Negotinskoj krajini, gde vetar dostiže najveću brzinu.

Metereolozi najavljuju snežne padavine na putevima u višim planinskim predelima, koji bi na području Sjenice i u jugozapadnim krajevima naše zemlje bile intezivnije, na kojima može doći do formiranje manjeg sloja snega na kolovozu, ali je zbog nižih temperatura na ovim putevima prisutna opasnosti od poledice i proklizavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, teretna vozila na izlasku iz zemlje na graničnom prelazi Horgoš čekala su dva sata.

Teretnjaci na Batrovcima i Šidu čekaju po jedan sat.

Na ostalim GP nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama OPOVO, 20. april 2024 – U organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Opovo, u utorak, 23. aprila održaće se akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama. U Barandi, krv se...

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

najnovije

najčitanije