Nacionalna služba za zapošljavanje: Finansiranje mera aktivne politike zapošljavanja

04/04/2022

Finansiranje mera aktivne politike zapošljavanja

BEOGRAD, 4. april 2022 – Odlukom o učešću u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja u 2022. godini, koju je 30. marta ove godine,  donela ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prof. dr  Darija Kisić, odobrava se učešće u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja u 95 lokalnih samouprava u Republici Srbiji.

Udruživanjem sredstava za finansiranje realizacije mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima obezbeđen je ukupan iznos od preko 750 miliona dinara (753.667.939,86 dinara), uz učešće Nacionalne službe za zapošljavanje od preko 400 miliona dinara (401.499.606,93 dinara).

Nacionalna služba za zapošljavanje i jedinice lokalne samouprave u predstojećem periodu zaključiće sporazume o načinu i postupku realizacije mera aktivne politike zapošljavanja, nakon čega će biti raspisani javni pozivi/konkursi. 

Mere koje će se realizovati kroz sufinansiranje su: javni radovi, subvencija za samozapošljavanje, subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, stručna praksa, pripravništvo za mlade sa visokim obrazovanjem, pripravništvo za nezaposlene sa srednjim obrazovanjem i sticanje praktičnih znanja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije