Izbori 2022:  Izlaznost do 16 časova 48,75%

03/04/2022

Izlaznost do 16 časova 48,75%

OPOVO, 3. april 2022 – Do 16:00 časova izlaznost u Opštini Opovo je 48,75%. Najveća izlaznost je zabeležena u Sefkerinu 51,66%, zatim u Sakulama 49,10%, a onda slede Opovo 48,82% i Baranda 43,33%.

Na biračko mesto br. 14 u Galeriji „Jovan Popović“ glasao je predsednik opštine Miloš Markov, a na biračkom mestu br. 6 u OŠ „Dositej Obradović“ zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoran Tasić.

Markov i Tasić su pozvali građane Opštine Opovo da izađu na birališta i iskoriste svoje pravo glasa.

„Došao sam danas da obavim svoju građansku dužnost, takođe pozivam sve građana naše opštine da to isto urade ali i privilegiju da direktno učestvuju u kreiranju kakva će nam biti država u narednom periodu. Siguran sam da su naši građani informisani i politički mudri i da znaju da izaberu politiku mira, stabilnosti i prosperitea kako na međunarodnoj, tako i na unutrašnjem planu“, izjavio je Markov.

“Na nekim ranijim izborima, pa i ovde lokalno u Opovu, videli smo primere kada neko baš tako doživljava izbore i državu. Posle toga imamo gomilu problema i kajanja, pa i negodovanja što neko sa takvim političkim profilom participira u političkom životu. Ne možemo naknado da se kajemo, moramo dobro razmisliti jer danas odlučujemo za koga glasamo. Tih pola sata danas, uključujući dolazak i odlazak sa biračkog mesta nije mnogo jer je to za naredne četiri, odnosno pet godina. Verujem da će ljudi razumeti da nije vreme za rizične poteze, testiranje, biranje interesantnih, zanimljivih, a ne bitnih stvari. Te bitne stvari su ključne za kvalitet života naših građana. Mi danas biramo domaćina naše kuće, ko će da bude kapetan našeg broda, da ga sačuva od ovih velikih talasa koje prave velike oluje koje su zavladale na svetskim morima, da naš brod ne potone, već da dođemo do mirne luke. Kada se smiri more, da se vratimo na naš kurs i mirno plovimo. Pozivam sve naše građane da u što većem broju izađu na glasanje i ostvare svoje građansko pravo“, rekao je Tasić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije