Izgradnja zelene pijace u Opovu: Finalizacija prve faze projekta (video)

30/03/2022

OPOVO, 30. mart 2022 – Prva faza projekta izgradnje zelene pijace u Opovu ulazi u završnu fazu. Nakon pripremnih radova i kopanja temelja u januaru, podignuti su zidovi i izlivena ploča objekta.

Gradilište je obišao predsednik opštine Miloš Markov koji je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova i uz puno optimizma očekuje realizaciju ovog projekta.

„Sada kada pogledamo ovaj projekat izgradnje zelene pijace u Opovu, možemo videti jedan objekat koji je već dobio svoje konture, tako da i građani već mogu da vide kako će taj pijac izgledati. Naravno, pijac će u narednom periodu biti uređen do kraja, imaćemo zatvoreni deo, imaćemo tezge koje će imati krov, dakle jedan potpuno nov, moderan objekat. Takođe, ono što će ovde biti izgrađeno, a što se u ovom trenutku ne vidi, imaćemo ovde jedan mali parkovski prostor, zatim parking prostor, ali i kolektor otpadnih voda koje će ići direktno u kanal. To je dobra stvar i za sve naše sugrađane iz ovog dela sela gde je uvek bio problem zbog malo većih kiša i polavljenih bašta jer voda nema gde da ide. Ovim projektom je obuhvaćeno da se uradi novi kolektor voda koji će kišnicu i svu tu vodu sa pijace deponovati gde joj je i mesto. Ja sam izuzetno zadovoljan radovima, a okvirno rok za završetak projekta je septembar. Ovom dinamikom smatram da je to realno moguće, naravno uvek postoji mogućnost ako se nešto nepredviđeno dogodi, ali za sada sve funkcioniše jako dobro i imamo priliku da svedočimo jednom aktivnom gradilištu, tako da očekujem i takav rezultat, odnosno da ćemo početkom jeseni ovaj pijac i otvoriti“, izjavio je Markov.

Projekat se sufinansira od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu u saradnji sa Evropskom investicionom bankom, a rok za završetak kompletnog projekta je 9. septembar 2022. godine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije