Izgradnja zelene pijace u Opovu: Finalizacija prve faze projekta (video)

30/03/2022

OPOVO, 30. mart 2022 – Prva faza projekta izgradnje zelene pijace u Opovu ulazi u završnu fazu. Nakon pripremnih radova i kopanja temelja u januaru, podignuti su zidovi i izlivena ploča objekta.

Gradilište je obišao predsednik opštine Miloš Markov koji je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova i uz puno optimizma očekuje realizaciju ovog projekta.

„Sada kada pogledamo ovaj projekat izgradnje zelene pijace u Opovu, možemo videti jedan objekat koji je već dobio svoje konture, tako da i građani već mogu da vide kako će taj pijac izgledati. Naravno, pijac će u narednom periodu biti uređen do kraja, imaćemo zatvoreni deo, imaćemo tezge koje će imati krov, dakle jedan potpuno nov, moderan objekat. Takođe, ono što će ovde biti izgrađeno, a što se u ovom trenutku ne vidi, imaćemo ovde jedan mali parkovski prostor, zatim parking prostor, ali i kolektor otpadnih voda koje će ići direktno u kanal. To je dobra stvar i za sve naše sugrađane iz ovog dela sela gde je uvek bio problem zbog malo većih kiša i polavljenih bašta jer voda nema gde da ide. Ovim projektom je obuhvaćeno da se uradi novi kolektor voda koji će kišnicu i svu tu vodu sa pijace deponovati gde joj je i mesto. Ja sam izuzetno zadovoljan radovima, a okvirno rok za završetak projekta je septembar. Ovom dinamikom smatram da je to realno moguće, naravno uvek postoji mogućnost ako se nešto nepredviđeno dogodi, ali za sada sve funkcioniše jako dobro i imamo priliku da svedočimo jednom aktivnom gradilištu, tako da očekujem i takav rezultat, odnosno da ćemo početkom jeseni ovaj pijac i otvoriti“, izjavio je Markov.

Projekat se sufinansira od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu u saradnji sa Evropskom investicionom bankom, a rok za završetak kompletnog projekta je 9. septembar 2022. godine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Paketi za novorođene bebe OPOVO, 26. maj 2023 – U drugoj majskoj raspoedli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo uručila tri paketa za dve devojčice i jednog dečaka. Dve prinove su aprilske i jedna majska, a bebe su iz Sakula, Barande i Sefkerina.

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Dodeljena prva kuća na EU projektu OPOVO, 25. maj 2023 - U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za sociajlni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije...

najnovije

najčitanije