Omladinac 1927 – Pobeda: Trujumf Opovčana u režiji majstora fudbala Selvidina Abdule

27/03/2022

u SPORT

OPOVO, 27. mart 2022 – Izuzetno važna pobeda Opovčana koja im sada daje realne šanse u borbi za opstanak.

OMLADINAC 1927 (Opovo) – POBEDA (Samoš) 3:2 (2:1); derbi začelja opravdao je sva očekivanja. Gledali smo borben fudbal sa obe strane i videli pet golova u utakmici visokog ritma.

Omladinac je nastupio u sastavu Nikola Šiđanin, Branko Rodojičić, Luka Dimitrijević, Miloš Ćirić, Ivan Kotlajić, Nikola Stupar, Dušan Vukelić, Denis Salihović, Gusti Ivanov, Selvidin Abdula i Nikola Dimitrov. Već na početku hladan tuš za domaćina. U 8. minutu Selaković ulazi u šesnaesterac i preciznim šutem matira golmana Šiđanina za vođstvo Pobede. Imali su Opovčani blagu inicijativu ali su se napadi naizmenično smenjivali. Plejmejker Omladinca Selvidin Abdula u nekoliko navrata dugim loptama sjajno upošljava svoje napadače ali oni ili nisu dovoljno skoncentrisani ili propuštaju prilike.

Što je poluvreme više odmicalo, Opovčani su bili sve više na polovini rivala. Jednu od brojnih Abdulovih asistencija koristi Ivanov, zaobilazi golmana i plasira loptu u mrežu, ali pomoćni sudija opravdano diže zastavicu i pokazuje ofsajd. Ipak, u 24. minutu, još jedna Abdulina dirigovana lopta, a Stupar iskusno lobuje istrčalog golmana Kalina i donosi domaćinu izjednačenje.

U finišu poluvremena Opovčani pojačavaju pritisak, što će u 41. minutu doneti i potpun preokret. Ovog puta Abdula ulazi u šesnaesterac i majstorski plasira loptu u suprotni ugao istrčalog golmana. Samo par minuta kasnije, mogao je Omladinac i do trećeg pogotka ali sjajnu priliku nije iskoristio Dimitrov.

I u drugom poluvremenu inicijativa je na strani domaćina. Tokom nastavka meča trener Omladinca Rošulj izvršio je pet izmena. Na gol je stao Aleksa Bukvić, a u igru su ušli Danijel Ivić, Ognjen Grujić, Stefan i Bojan Todorović. U 61. i 62. minutu Ivanov ima dve lepe prilike. Prvo je šutirao sa oko dvadesetak metara malo iznad stative, a samo minut kasnije šutira iskosa iz šesnaesterca i pogađa stativu.

I umesto trećeg pogotka sledi izjednačenje. Mihajlov se probio u šesnasterac, golman Bukvić istrčava, interveniše u noge napadača Pobede, a sudija Stojadinović pokazuje na belu tačku. Usledili su oštri protesti domaćih igrača i zaista, stiče se utisak da je Bukvić prvo izbacio loptu u korner i tek nakon toga zakačio protivničkog fudbalera. Kako god bilo penal je ostao, a izvođač je bio Aleksandar rakić. Bukvić mu čita šut, uspeo je i da zakači loptu ali ne i da je skrene van mreže. U 65. minutu rezultat je ponovo izjednačen.

Ali kakav je danas bio scenario. Već u narednom napadu Omladinca, rezervista Stefan Todorović koristi dobar centaršut, šutira glavom iz peterca, međutim Kalin izvanrednom paradom skreće loptu na koju natrčava Ivić i sa dva metra pogađa stativu. I dok se Ivić iza gol linije hvata za glavu zbog promašaja, natrčava Luka Dimitrijević i zakucava loptu ispod prečke za novo vođstvo Opovčana.

Nažalost, naokon ovog pogotka usledile su neke nemile scene. Pogrešno razumejući znak sudije i misleći da je pokazao ofsajd, fudbaleri Omladinca opkoljavaju arbitra i u gužvi koja je nastala sudija Stojadinović pokazuje crveni karton i isključuje domaćeg fudbalera Miloša Ćirića.

I pored toga što su poslednjih dvadesetak minuta odigrali sa igračem manje, fudbaleri Omladinca su bili bolji rival. U finišu utakmice odličnu priliku je imao Stefan Todorović ali je njegov šut sa desetak metara Kalin odbranio nogom, a minut kasnije Ivanov ponovo šutira sa dvadesetak metara ali Kalin ponovo izvanredno interveniše.

Ovom pobedom Omladinac se bodovno izjednačio sa klubom iz Samoša, ali ima lošiju gol razliku. Međutim, karte su sada otvorene i sve zavisi od Opovčana i njihovih budućih igara i rezultata.

Što se tiče igrača utakmice tu se svakako danas izdvaja golman Pobede Branislav Kalin koji je imao nekoliko odličnih intervencija i spasao svoj tim ubedljivijeg poraza. S druge strane, mladi Gusti Ivanov je odigrao odličan meč, imao je nekoliko dobrih prilika i šuteva, jedan pogodak mu je poništen, puno je pretrčao i konstantno opstruirao igru poslednje linije protivnika. Ipak, glas dajemo majstoru fudbala, veteranu Selvidinu Abduli, koji osim što je slao teledirigovane lopte svojim saigračima, asistirao i pogađao, u istom tempu trčao svih 90 minuta i pokazao svim mladim igračima šta je odgovornost, i na kraju krajeva, kako se igra fudbal.

REZULTATI 16. kola: Glogonj – Mladost 2:0; Unirea – Mundial 1:0; Omladinac 1927 – Pobeda 3:2; Proleter – Radnički 2:0, Omladinac (D) – BSK Bavanište 3:2.

TABELA: 1. Omladinac (D) (40); 2. Glogonj (37); 3. Unirea (34); 4. Radnički (28); 5. Proleter (26); 6. BSK Bavanište (17); 7. Mladost (16); 8. Mundial (14); 9. Pobeda (6); 10. Omladinac 1927 (6).    

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije