Agencija za bezbednost saobraćaja: Pažljivko u Opovu i kviz znanja

25/03/2022

OPOVO, 23/24. mart 2022 – Agencija za bezbednost saobraćaja prepoznaje decu kao posebno ugroženu kategoriju učesnika u saobraćaju, pre svega zbog njihovih ograničenih fizičkih, psihičkih i kognitivnih sposobnosti. Upravo iz tog razloga, Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa lokalnim samoupravama, ulaže posebne napore u pronalaženju interaktivnih vidova učenja koji će omogućiti deci da steknu bezbedne stavove i ponašanja učestvovanja u saobraćaju.

S tim u vezi, Agencija za bezbednost saobraćaja je 2017. godine započela sa projektom „Pažljivkova smotra“ u kome se deca predškolskog uzrasta, prvog i drugog razreda osnovnih škola nadmeću u znanju iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Od početka osmišljavanja koncepta realizacije smotre, jedan od ključnih ciljeva je da se ova važna aktivnost ponovo vrati u škole, odnosno da se podstaknu svi subjekti da sa decom redovno obrađuju teme iz bezbednosti saobraćaja, što će kao rezultat doprineti povećanju bezbednosti dece u saobraćaju.

Lokalna samouprava je prihvatila poziv Agencije za bezbednost saobraćaja za učešće na takmičenju Pažljivkova smotra. Osnovna škola i predškolska ustanova su dobile zadatak da organizuju školsko i opštinsko takmičenje. Na takmičenju su učestvovala sva deca predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda iz sva četiri mesta naše opštine. Deca su kroz kviz utvrdila već stečena znanja o pravilima ponašanja u saobraćaju, a ujedno su se i zabavili i naučili nešto kroz igru. 

Regionalno takmičenje će se održati u Vršcu, druge nedelje aprila, a ekipe koje su se plasirale na regionalno takmičenje su: predškolska grupa iz Opova, prvi razred ekipa I-2 iz Opova i drugi razred ekipa II-3 iz Barande.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije