Bezbednost i saobraćaj: Vozači automobila da budu oprezni-sve je više motociklista

23/03/2022

Vozači automobila da budu oprezni-sve je više motociklista

BEOGRAD, 23. marta (Tanjug) – Sa početkom proleća pojačava se intenzitet saobraćaja, pa je na ulicama i putevima sve više ljubitelja dvotočkaša, zbog čega je potreban i veći oprez u saobraćaju. “Motociklisti su najugroženija i najranjivija kategorija učesnika u saobraćaju. Motociklista u većem broju duže vreme nije bilo na ulicama i mole se vozači automobila da obrate pažnju, da gledaju ogledala i daju migavac, ukoliko se promeni pravac, jer motociklista može da padne i zbog naglog kočenja”, rekao je Tanjugu dr Vladimir Jevtić ispred Asocijacije za bezbednost motociklista.

On kaže da je za motocikliste potrebno da u vožnju krenu “hladne glave” i sa dobrim rutinskim refleksnim reakcijama.

“Neophodna je odgovarajuća zaštitna oprema. To nije samo kaciga i jakna, već odgovarajuća obuća jer stopala često stradaju. I povrede kolena su strahovite, treba imati i odgovarajuće pantalone”, rekao je Jevtić.

“Najfrekventnije rute na beogradskoj teriotoriji su vikend rute – Avalski put – pravci ka Mladenovcu i Sopotu, mesta gde se događa najveći broj nezgoda. I nema vikend da tu nemamo crnu statistiku. Vozači automobila i drugih vozila treba da budu oprezni na tom putu od petka popodne do nedelje kasno u noć”, naglasio je Jevtić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Predrag Ginculj – novi predsednik OO SNS Opovo

Predrag Ginculj – novi predsednik OO SNS Opovo

Predrag Ginculj - novi predsednik OO SNS Opovo   OPOVO, 4. maj 2023 – Nakon izbornih skupština mesnih odbora u Sakulama, Barandi, Opovu i Sefkerinu, na kojima su izabrani predsednici mesnih odbora i delegati, održana je i Izborna skupština Opštinskog odbora...

Predsednik Vučić skraćuje posetu Južnobanatskom okrugu

Predsednik Vučić skraćuje posetu Južnobanatskom okrugu

Predsednik Vučić skraćuje posetu Južnobanatskom okrugu Beograd, 19. Maj 2023 Zbog složene bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održaće tokom dana više sastanaka sa domaćim i stranim političkim faktorima u pokušaju...

najnovije

najčitanije