Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Dom zdravlja Opovo: Preko šest miliona za novu opremu

23/03/2022

Preko šest miliona za novu opremu

Opovo, 23. mart 2022
Dom zdravlja Opovo, pored svojih redovnih aktivnosti koje podrazumevaju pružanje kvalitetne i dostupne zdravstvene usluge stanovništvu Opštine Opovo radi i na unapređenju i zanavljanju medicinske opreme koja je neophodna za bržu i bolju dijagnostiku stanja i oboljenja naših građana.

Dom zdravlja Opovo je 28.02.2022.godine izvršio prijavu na Javni konkurs Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u Novom Sadu, na kome se dodela sredstava vrši u skladu sa Odlukom o postupku i kriterijumima za dodelu budžetskih sredstava Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za izgradnju, održavanje i opremanje zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina.

Na konkursu su zatražena sredstva za nabavku ultrazvučnog aparata sa kardiološkom sondom-kako bi stanovnici Opštine Opovo ultrazvuk srca mogli obaviti u Domu zdravlja Opovo i Rendgen aparat za snimanje zuba koji ne postoji u Domu zdravlja Opovo. U konkursu su obrazloženi svi benefiti koje stanovništvo ostvaruje nabavkom ovih aparata, a to su dostupne usluge koje su se do sada obavljale u drugim centrima i koje su stanovništvo izlagale nepotrebnim trošenjem novčanih sredstava, dugim listama čekanja.

Pokrajinski skretarijat za zdravstvo je saglasan sa nabavkom ultrazvučnog aparata i rendgen aparata za snimanje zuba i Domu zdravlja Opovo je odobrio sredstva u iznosu od 6.212.732,00 dinara za nabavku.

22.03.2022.godine potpisan je Ugovor između Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Doma zdravlja Opovo, a na osnovu Rešenja o dodeli sredstava po Javnom konkursu za finansiranje odnosno sufinansiranje, gradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2022.godini.

U narednim danima Dom zdravlja Opovo će sprovesti postupke nabavke ultrazvučnog aparata sa kardiološkom sondom i rendgen aparata za snimanje zuba.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije