Uređenje kapele u Barandi: Postavljanje kapije i ograde oko dvorišta (video)

10/03/2022

BARANDA, 9. mart 2022 – Uz finansijsku podršku lokalne samouprave u Mesnoj zajednici Baranda izvode se radovi na realizaciji projekta izgradnje i uređenja kapele i prateće infrastrukture. Pored izgradnje i opremanja objekta kapele, trenutno se sprovode radovi na podizanju ograde i postavljanju kapije dvorišta kapele.

Gradilište su obišli predsednik opštine Miloš Markov, njegov pomoćnik Nebojša Kovačević, predsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin, i opštinski većnici iz Barande Goran Divljački, Aleksandar Veselinov i Milovan Knežević.

Predsednik opštine ističe funkcionalnost objekta podizanjem ograde i uređenjem dvorišta i najavljuje početak radova postavljanja ograde na groblju u Opovu.

„Mi smo krajem prošle godine rešili da završimo ovu kapelu koja je bila urađena do pola, i kada smo počeli da je privodimo kraju, odnosno nameni, videli smo da će nam problem stvarati to što je neograđena jer ovde prolaze krave kada se vode na ispašu, tako da smo uvideli da moramo da napravimo jedan ograđen prostor. Definisali smo prioritet da napravimo jednu ogradu koja će služiti svrsi ali koja će biti prilagođena terenu gde se nalazi. Nakon tog dogovora ubrzo je počela realizacija, danas smo ovde i vidimo da se to privodi kraju i očekujemo da će kapela u Barandi biti ograđena u narednih dan, dva, a nakon toga nastavljamo sa ograđivanjem groblja u Opovu koje smo proširili, takođe krajem prošle godine“, izjavio je Markov.

Površina dvorišta će biti 750m², dužna frontalne strane je 30, a poprečne 25 metara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije