ONB Opovo: Prijave za narednu kreativnu radionicu

08/03/2022

Prijave za narednu kreativnu radionicu

OPOVO, 8. mart 2022 – Zbog velikog interesovanja, u sklopu projekta Opštinske narodne biblioteke Opovo, kreativna radionica tehnike linoreza za decu ponoviće se u subotu 12. marta od 11 do 13 časova u prostorijama biblioteke u Opovu.

Prijave se vrše pozivom na broj telefona 063 10 68 319 ili na mejl kulturnicentaropovo@gmail.com. Svaka radionica biće posebno najavljena, kao i tema i starosna grupa. Na radionicama se deca susreću i bave različitim materijalima i tehnikama: crtanje olovkama, ugljenom, bojicama, flomasterima, kredama; slikanje akrilnim bojama, akvarelom, na različitim podlogama, za štafelajem, na stolu ili patosu, štampanje u tehnici linoreza i pečatiranje raznim materijalima iz prirode ili reciklaže, rad sa glinom, jednostavni projekti od grnčarije do skulpture prilagođeni dečijim rukama, upoznavanje za teksturama, bojama i glazurama, gips i gipsani zavoji, skulptura i upotrebni predmeti, maske i odlivci od gipsa, vez na recikliranim podlogama i šivenje ručnim tehnikama, bojenje tkanina batik tehnikom, slike od eksera i konca na dasci i dr.Cilj je upoznavanje dece sa osnovnim konceptom nastanka umetničkog dela kao i primena u savremenom životu, stvaranje priče na zadatu temu,vizuelizacija naracije, izrada predmeta, kao i diskusija i analiza radova. Kroz praktičan sa edukatorima/umetnicima iz različitih oblasti, upoznajemo proces nastanka umetničkog dela. Kreativne radionice pružaju deci i mladima prostor, vreme, materijale i stručnu podršku. Evo nekoliko važnih razloga zašto deci treba pružiti mogućnost da se bave umetnošću i zanatima:

– Upoznavanje s različitim materijalima i sticanje sigurnosti u baratanju njima

– Sticanje samopouzdanja

– Razvijanje motornih, kognitivnih i komunokacionih sposobnosti

– Podsticanje različitih socijalnih veština prilikom rada u manjim grupama

Takođe, u narednom periodu, i naši stariji sugrađani kao i bake i deke imaće prilike da se druže i stvaraju zajedno sa svojim unucima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije