Putevi Srbije: Obustava saobraćaja zbog radova u centru Zrenjanina

28/02/2022

ZRENJANIN, 28. februara 2022
U Zrenjaninu će danas početi radovi na održavanju deonice 8,7 kilometara državnog puta koji prolazi kroz grad, od Žitnog trga do Ečke, odnosno ukrštanja s putevima za Lukićevo i Orlovat.

Radovi, za koje je planirano da traju do 2. aprila, biće istovremeno izvođeni na dve deonice, uz potpunu obustavu saobraćaja i njegovo preusmeravanje na alternativne pravce.

Na prvoj deonici, saobraćaj će biti obustavljen duž ulice Nikole Pašića, od Žitnog trga do raskrsnice ulica Nikole Pašića / Nušićeva / Birčaninova / Beogradska u dužini od 570 metara.

Vozila će se preusmeravati od raskrsnice u ulici Bulevar Milutina Milankovića na Miletićevu, zatim kroz ulice Banatsku i Birčaninovu do povratka na trasu državnog puta I-B 13, odnosno Beogradsku ulicu.

Druga deonica obuhvata radove od Novog groblja do ulaza u industrijsku zonu “Jugoistok”, u dužini od 595 metara.

Saobraćaj se preusmerava od raskrsnice ulica Beogradska / Šećeranski put, preko ulice Šećeranski put i Pančevačka, odakle se ponovo vraća na trasu državnog puta.

Radi informisanja i razumevanja na terenu tokom izvođenja radova, sastali su se predstavnici Grada Zrenjanina i izvođača radova, kompanije “Štrabag”, kao i Policijske uprave u Zrenjaninu, taksi udruženja i preduzetnici koji imaju poslovne objekte i lokale duž deonice na kojoj počinju radovi.

Dok bude trajala rekonstrukcija puta, Grad Zrenjanin će omogućiti stanarima i vlasnicima, odnosno korisnicima poslovnih prostora u Ulici Nikole Pašića, u kojoj će na snazi biti totalna obustava saobraćaja, besplatno parkiranje na parkingu Žitni trg.

Kako bi dobili neophodne dozvole za korišćenje parkinga, potrebno je da se lično obrate Odseku za saobraćaj Gradske uprave. Dogovoreno je i da termin u kom će vozilima za dostavu biti omogućen pristup bude od 18, do 6 sati ujutru, samo onda kada za to bude uslova na terenu, a uz prethodnu najavu i odobrenje izvođača.

U saopštenju Gradske uprave Zrenjanin navodi se da su interes izvođača radova pre svega bezbednost i sigurnost, kako svojih zaposlenih tako i građana, i apeluju da, koliko je to moguće, za pristup objektima koriste poprečne ulice i trotoare do uspostavljanja redovnog režima saobraćaja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Oblačno i mestimično sa kišom

Oblačno i mestimično sa kišom

SRBIJA, 20. februar 2024 Danas umereno i potpuno oblačno mestimično sa kišom, a samo će tokom prepodneva na severu i zapadu zemlje biti pretežno sunčano. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, na istoku povremeno jak. Najviša temperatura od 8 do 14 °C. U narednim...

najnovije

najčitanije