Kabinet predsednika opštine: Radni sastanak sa predstavnicima verskih zajednica (video)

21/02/2022

OPOVO, 21. februar 2022 – U kabinetu predsednika opštine održan je radni sastanak sa predstavnicima verskih zajednica – pravoslavnih crkvenih opština iz Opova, Sakula, Barande i Sefkerina, i katoličke crkvene župe Opovo.

Predsednik opštine Miloš Markov je inicirao sastanak kako bi se planirao ovogodišnji konkurs za sufinansiranje verskih zajednica.

Ispred pravoslavnih crkvenih opština, protonamesnik Željko Milovanov je istakao da je sastanak bio konstruktivan, a da će i ove godine projekti biti usmereni na građevinske radove.

„Sastanak je prošao veoma konstruktivno, zahvaljujemo predsedniku opštine koji je inicirao ovaj skup kako bi sagledali prioritete i rešili probleme na najbolji mogući način. Svi problemi se uglavnom tiču građevinskih stvari, konkurisaćemo sa projektima i opština je kao i do sada obećala značajnu pomoć, a i ovo što je do sada urađeno, urađeno je zahvaljujući pomoći naše lokalne samouprave“, izjavio je Milovanov.

Predstavnik katoličke crkvene župe, predsednik crkvenog odbora Željko Horvat najavljuje nastavak radova na župnom domu.

„I prethodnih godina smo puno toga uradili uz pomoć naše opštine i sada smo se dogovorili naredne radove. Ove godine nastavljamo naš projekat rekonstrukcije župnog doma, opština nam je obećala i mi smo zahvalni predsedniku opštine na sagledavanju problema i nadamo se početku radova za nekih mesec dana“, poručio je Horvat.

Ove godine lokalna samouprava je za konkurs sufinansiranja verskih zajednica opredelila dva miliona dinara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije