In memoriam: Preminuo Milan Mike Poledica (1956 – 2022)

08/02/2022

Preminuo Milan Mike Poledica (1956 – 2022)

OPOVO, 8. februar 2022 – U 66. godini preminuo je Milan Mike Poledica, opovački slikar i boem. Poledica je obeležio lokalnu likovnu scenu tematikama iz života Opova. Učestvovao je na brojnim kolektivnim izložbama i likovnim kolonijama i svakako ćemo ga se sećati kao plodnog slikara koji je obeležio jedno vreme.

„Ono što je za Beograd bio Dušan Prelević, to je za naše Opovo bio Milan Mike Poledica. Boem i kafanski čovek, ponekad nezgodnog karaktera, ali uvek široke duše za prijatelje i svakome kome je bila potrebna pomoć. Mike je pre svega bio čovek. Talentovan fudbaler, mangup, šofer i umetnik, Poledica je ostavio dubokog traga u istoriji našeg mesta. Kao autodidakta, samouki slikar, u jednom trenutku svoje profesionalne karijere rekao je „dosta“ i posvetio se slikarstvu. Slikao je iz duše, bez komercijalnih nagona, zato što je umetnost, pre svega voleo. Malo je danas takvih ljudi i srećan sam što sam ga poznavao, družio se s njim, kao i činjenicom da naša Galerija „Jovan Popović“ poseduje određen broj njegovih slika, tako da će Mike i u budućim vremenima živeti kroz njih“, izjavio je opovački publicista Čeda Vučković.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Održana 24. seoska olimpijada u Sefkerinu

Održana 24. seoska olimpijada u Sefkerinu

OPOVO, 23. jun 2024 – U organizaciji Sportsko rekreativnog udruženja „Soko“, održana je 24. seoska olimpijada u Sefkerina. Tokom ceremonije otvaranja, predsednik sefkerinskih „Sokola“ Dragan Ristić pozdravio je prisutne, zahvalio se gostima na dolasku i lokalnoj...

najnovije

najčitanije