Ribolovački savez Vojvodine: Od 1. februara lovostaj na štuku

03/02/2022

OPOVO, 3. februar 2022 – Od 1. februara počeo je lovostaj na štuku i trajaće do 31. marta. Ova grabljivica bi trebala da se mresti u narednom periodu i moramo da joj obezbedimo uslove da sve to uspešno završi sa što manje ometanja. Imamo je na svim našim vodama, negde u manjem a negde i u značajno većem broju. Nekada je bila najbrojnija kao grabljivica na Tamišu, što godinama unazad nije više slučaj. Razlozi su uobičajeni, kao i za druge vrste čiji je broj manji u odnosu na neka prošla vremena. Na prirodne uslove poput vodostaja ne možemo da utičemo ali na suzbijanju krivolova i aktivnostima ribolovaca u smislu poštovanja propisa moramo.

Kao i prošle godine, podsetićemo na šta će biti usmerena pažnja ribočuvara a tiče se ribolovaca:

1. Posedovanje dozvole za ribolov (dnevna dozvola može samo uz prethodnu najavu i potvrđenom kontaktu sa ribočuvarem za teren gde se vrši ribolov);

2. Maksimalno 3 (tri) štapa sa po dve udice može da se koristi prilikom vršenja ribolova;

3. Zabranjeno je koristiti alohtone vrste kao mamac za lov grabljivica (babuška, amurski čebačok-bezribica, sunčica itd.

4. Upotreba mrežice za kedere nije dozvoljena od 2016. godine i tretira se kao upotreba bilo kog drugog mrežarskog alata;

5. Svaka zadržana štuka – na kanapu, stringeru, u čuvarci, kanti (…) u ovom periodu povlači za sobom sigurno prekršajnu prijavu!

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije