Vremenske prilike: Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura i do 13 C

30/01/2022

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura i do 13 C

Srbija, 30. Januara, 2022
U Srbiji danas promenljivo oblačno i toplije, mestimično sa slabim kratkotrajnim padavinama, u nizim predelima s kišom, a na planinama sa snegom.

Ujutru će duvati slab i umeren jugozapadni vetar koji će tokom prepodneva najpre na severu biti u skretanju na severozapadni i pojačanju, pa će posle podne u Vojvodini i istočnoj Srbiji dostizati i olujne udare.

Minimalna temperatura od -7 na jugu do 1 na severu, najviša dnevna od 6 do 13 stdepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu posle oblačnog jutra, tokom dana promenljivo oblačno i toplije, sredinom dana sa slabom kratkotrajnom kišom. Ujutru će duvati slab i umeren jugozapadni vetar koji će tokom prepodneva biti u skretanju na severozapadni i pojačanju na umeren i jak.

Minimalna temperatura oko 1, najvisa dnevna oko 10 stepeni.

U Srbiji u ponedeljak ujutro i pre podne pretežno sunčano i toplo, posle podne naoblačenje, uveče kiša, na planinama sneg. Tokom noći ka utorku sa padom temperature kisa će preći u sneg i u nižim predelima. Zatim oblacno i hladnije.

U utorak, sredu i četvrtak mestimično sa snegom uz stvaranje ili povehcanje visine snežnog pokrivača, naročito u utorak na jugozapadu i jugu zemlje. Na severu se očekuju mešovite padavine, kiša, susunežica i sneg.

Zatim do subote suvo, a u nedelju se očekuje novo naoblačenje sa kišom.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije