Osnovna škola: U Sefkerinu obeležen Dan škole i školska slava (VIDEO)

27/01/2022

SEFKERIN, 27. januar 2022 – Zbog epidemiološke situacije i preporuka resornog ministarstva i ove godine je školska slava – Savindan obeležena skromno i u ograničenim uslovima.

Centralna proslava je održana u Sefkerinu, čije Izdvojeno odeljenje OŠ „Dositej Obradović“ nosi naziv „Sveti Sava“, tako da je ujedno obeležen i Dan škole.

Prisutne nastavnike, učenike i roditelje je pozdravio predsednik opštine Miloš Markov, čestitato slavu i Dan škole, i poželeo puno uspeha u učenju i radu.

„Danas je škola u Sefkerinu obeležila svoj dan i školsku slavu i želeo bih da iskoristim ovu priliku da našim đacima i njihovim nastavnicima čestitam školsku slavu Svetog Savu i da im poželim uspešan rad. Deci da steknu što više znanja, da imaju dobre ocene i da čuvaju svoje drugarstvo stečeno u školi, a zaposlenima da prenesu svoje znanje našim đacima. Mi kao lokalna samouprava ćemo se truditi da im obezbedimo sve uslove da mogu što kvalitetnije da rade, kako bi naša deca ostvarila maksimalne rezultate, a pre svega ponela što kvalitetnije znanje kada budu završili osnovno školovanje“, izjavio je Markov.

Pored rezanja i lomljenja slavskog kolača, organizovana je priredba u čijem programu smo mogli da čujemo Svetosavsku i školsku himnu, recitale i priče posvećene prvom srpskom prosvetitelju, a deo programa je bio posvećen stogodišnjici rođenja poznatog dečjeg pesnika Duška Radovića.

Direktor škole Slaviša Miškov ističe da je školska slava obeležena u svim mestima ali da je to urađeno u skladu sa preporukama i aktuelnim epidemiološkim uslovima.

„Poštovali smo situaciju, tako da smo u svim našim školama obeležili školsku slavu na skroman način ali s obzirom da je u Sefkerinu i Dan škole, napravili smo ovu jednu malu priredbu i sa željom da sledeće godine bude masovnije sa mnogo većom publikom“, poručio je Miškov.

Na priredbi u Sefkerinu, pored sveštenstva i predstavnika lokalne samouprave, prisustvovali su samo nastavnici i roditelji učenika koji su učestvovali u programu.

pročitajte još i

Susret veterana folklora Srbije: Čigra po sedmi put u Žitištu

Susret veterana folklora Srbije: Čigra po sedmi put u Žitištu

Susret veterana folklora Srbije: Čigra po sedmi put u Žitištu OPOVO, 28. mart 2023 -  U Žitištu se od 11. marta do 8. aprila održava jedna od najstarijih etno manifestacija u ovom delu Srbije pod nazivom Susret veterana folklora Srbije „Spomenar“. Ove godine se...

Društvo: Održana Osnivačka skupština Udruženja preduzetnika

Društvo: Održana Osnivačka skupština Udruženja preduzetnika

Održana Osnivačka skupština Udruženja preduzetnika OPOVO, 27. mart 2023 – U opovu je 23. marta održana Osnivačka skupština novoformiranog Udruženja preduzetnika Opštine Opovo. Na osnivačkoj sednici su izabrani članovi Upravnog odbora – Zlatka Ugrinov, Dragan Knežević,...

Radio televizija Srbije: Sakuljani gostovali u Šarenici (video)

Radio televizija Srbije: Sakuljani gostovali u Šarenici (video)

Sakuljani gostovali u Šarenici BEOGRAD, 26. mart 2023 – Povodom skorašnjeg održavanja 25. ovčarskih dana u Sakulama, u popularnoj emisiji Radio televizije Srbije „Šarenica, gostovali su i najavili manifestaciju predstavnici Udruženja stočara „Ovčar“ Sakule, Srba...

najnovije

najčitanije