Osnovna škola: U Sefkerinu obeležen Dan škole i školska slava (VIDEO)

27/01/2022

SEFKERIN, 27. januar 2022 – Zbog epidemiološke situacije i preporuka resornog ministarstva i ove godine je školska slava – Savindan obeležena skromno i u ograničenim uslovima.

Centralna proslava je održana u Sefkerinu, čije Izdvojeno odeljenje OŠ „Dositej Obradović“ nosi naziv „Sveti Sava“, tako da je ujedno obeležen i Dan škole.

Prisutne nastavnike, učenike i roditelje je pozdravio predsednik opštine Miloš Markov, čestitato slavu i Dan škole, i poželeo puno uspeha u učenju i radu.

„Danas je škola u Sefkerinu obeležila svoj dan i školsku slavu i želeo bih da iskoristim ovu priliku da našim đacima i njihovim nastavnicima čestitam školsku slavu Svetog Savu i da im poželim uspešan rad. Deci da steknu što više znanja, da imaju dobre ocene i da čuvaju svoje drugarstvo stečeno u školi, a zaposlenima da prenesu svoje znanje našim đacima. Mi kao lokalna samouprava ćemo se truditi da im obezbedimo sve uslove da mogu što kvalitetnije da rade, kako bi naša deca ostvarila maksimalne rezultate, a pre svega ponela što kvalitetnije znanje kada budu završili osnovno školovanje“, izjavio je Markov.

Pored rezanja i lomljenja slavskog kolača, organizovana je priredba u čijem programu smo mogli da čujemo Svetosavsku i školsku himnu, recitale i priče posvećene prvom srpskom prosvetitelju, a deo programa je bio posvećen stogodišnjici rođenja poznatog dečjeg pesnika Duška Radovića.

Direktor škole Slaviša Miškov ističe da je školska slava obeležena u svim mestima ali da je to urađeno u skladu sa preporukama i aktuelnim epidemiološkim uslovima.

„Poštovali smo situaciju, tako da smo u svim našim školama obeležili školsku slavu na skroman način ali s obzirom da je u Sefkerinu i Dan škole, napravili smo ovu jednu malu priredbu i sa željom da sledeće godine bude masovnije sa mnogo većom publikom“, poručio je Miškov.

Na priredbi u Sefkerinu, pored sveštenstva i predstavnika lokalne samouprave, prisustvovali su samo nastavnici i roditelji učenika koji su učestvovali u programu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije