Jokić: “Zlatni dečko” je film o svim našim Maradonama

24/01/2022

Jokić: “Zlatni dečko” je film o svim našim Maradonama

BEOGRAD, 24. januara (Tanjug) – Gost nove epizode video serijala “Tanjug Reflektor” bio je glumac Uglješa Jokić koji je govorio o radu na filmu “Zlatni dečko” reditelja Ognjena Jankovića.
Jokić je otkrio da je u nastajanju “Zlatnog dečka” najviše brige bilo kako dočarati fudbalske scene, pošto priča o glavnom protagonisti, koga igra Denis Murić, kreće sa utakmicom u inostranstvu i to je “trebalo da izgleda još bolje i produkciona vrednost da bude veća”.

“Film smo napravili po gomili istinitih priča raznih fudbalera, u raznim periodima života i vremena, tako da smo uzeli neke najzanimljivije, i neki će se verovatno između sebe i prepoznati. Ali nije specifično film o jednom čoveku, to je film o svim našim Maradonama”, naglasio je Jokić.

Podsetivši da je i čuveni Argentinac Dijego Armando Maradona nosio nadimak El Pibe (de Oro) Jokić je ukazao da to “znači ”Zlatni dečko”, i eto nam i naslova”.

Govoreći o prokletstvu velikog talenta, Jokić je ocenio da toga ima i u glumi, i da svi “svi veliki glumci i sportisti koji su nagrađeni vanserijskim talentom imaju s druge strane neku težinu i crnilo”.

Jokić je naveo da se trenutno “Zlatni dečko” dosta gleda u bioskopu zato što je “tema najvažnija sporedna stvar”, a mladi dobro reaguju jer je glumačka ekipa mlađa i životna je priča o čoveku između 16 .i 20. godine”.

“Produkcijski sam jako ponosan što smo uspeli da napravimo film koji može da ide na evropsko tržište i kao takav je prepoznat. Ima distributera Beta film iz Nemačke. To je drugi najveći distributer u svetu, koji je radio “Gomoru” i “Bordžije””, naglasio je Jokić.

Prema njegovim rečima, ugovor sa Beta filmom je potpisan pre nego što je pao prvi kadar “Zlatnog dečka” jer su “toliko verovatli na osnovu samog scenarija”, i film već počinje da se prodaje po raznim zemljama sveta kao št osu Engleska, Skandinavija i Francuska.

“Ognjen je sa jednim drugarom doneo ideju da snimamo film. Mi smo jako dobri drugari, znao sam šta je radio u svetu reklame. Meni se to sve jako sviđalo, kapirao sam šta radi i nisam imao nikakvu zadršku da mu dam da uradi dugometražni visokobudžetni film”, rekao je producent.

Jokić je rekao da je Janković njegovo “poverenje ne opravdao, nego ga je premašio i to je početak jedne dugačke saradnje”.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije