Saobraćaj: Na putevima moguća poledica, savetuje se oprezna vožnja

24/01/2022

Na putevima moguća poledica, savetuje se oprezna vožnja


BEOGRAD, 24. januara (Tanjug) – Putevi Srbije ukazuju da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja.

Na putnim pravcima I prioriteta/A kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kosova, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanjuna teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije