1

Projekat zelene pijace u Opovu: Markov i stručni nadzor obišli gradilište

OPOVO, 21. januar 2022 – Mada je januar i period van građevinske sezone, na gradilištu u Opovu kod zelene pijace vrlo je živo. Trenutno se izvode radovi prve faze realizacije projekta izgradnje nove zelene, pokrivene pijace, koji se sufinansira od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu u saradnji sa Evropskom investicionom bankom.

Gradilište je obišao predsednik opštine Miloš Markov zajedno sa svojim saradnicima iz Opštinske uprave Opovo, rukovodiocem Odeljenja za privredu i finansije Slavkom Mančevim i rukovodiocem Odeljenja za imovinsko – pravne, stambeno komunalne poslove, urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine Radetom Cvetanovićem, kao i članovima stručnog nadzora projekta.

Markov je istakao zadovoljstvo dinamikom radova i dosadašnjom realizacijom projekta.

„Vrlo sam zadovoljan dinamikom radova s obzirom na vremenske uslove i da smo van građevinske sezone u zimskom periodu. Takođe, istakao bih da je gradilište uređeno po svim standardima, što je jako bitno. Za ovu prvu fazu projekta, odnosno izgradnju objekata, rok je 70 dana, i mislim da neće biti problema da se ovaj rok ispoštuje. Izvođač radova je ekspeditivan, tako da u ovom trenutku sve ide po predviđenim planovima. Kada se ovaj projekat završi dobićemo pijačni kompleks koji će celoj našoj opštini biti za ponos“, izjavio je Markov.

Rok za realizaciju kompletnog projekta je 9. septembar 2022. godine.