1

Poljoprivreda: Agro sajam 2022 od 27. do 29. januara u Beogradu

Agro sajam 2022 od 27. do 29. januara u Beogradu

BEOGRAD, 21. januara (Tanjug) – Specijalizovani sajamsko-konferencijski događaj posvećen voćarstvu, vinogradarstvu i povrtarstvu Agro Belgrade 2022 biće održan od 27. do 29. januara na Beogradskom sajmu, saopštili su organizatori.

Na rekordnih 30.000 metara kvadratnih okupće se renomirani domaći i strani izlagači i brendovi, uključujući i predstavnike najvecih svetskih kompanija u oblastima poljoprivredne mehanizacije, sistema navodnjavanja, sistema protivgradne zaštite i dostavna vozila.

Među izlagačima će se naći i hemijske kuće, kao i firme koje se bave proizvodnjom prihrane bilja, zaštitari, semenske kuće, rasadnicari, ali firme iz prehrambene industrije.

Trodnevni konferencijski deo okupiće više od 20 domaćih i stranih govornika,koji će se baviti temama iz oblasti tržišta i plasmana svežeg voća, transporta, finansiranja, navodnjavanja, budućnosti proizvodnje bobicastog voća, kao i modernizacije srpske proizvodnje vina.

Agro Belgrade 2022. podržalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Grad Beograd – Sekretarijat za poljoprivredu i USAID-ovog Projekat za konkurentnu privredu, navedeno je u saopštenju.

Kao prevashodno poslovna sajamska manifestacija, ovaj sajam će zadovoljiti propisane protivepidemijske mere.