Plivanje za Časni krst u Opovu: Ivana Kostić ponela Bogojavljanski plašt (video)

19/01/2022

Ivana Kostić ponela Bogojavljanski plašt

OPOVO, 19. januar 2022 – Na Prvom Bogojavljanskom plivanju za Časni krst u Opovu Bogojavljanski plašt ponela je jedna dama, Ivana Kostić. Da li je bilo džentlmenskog sporazuma među muškim plivačima ili ne, nije bitno, jer, kako je sveštenik Željko Milovanov danas rekao, svi učesnici su pobednici.

Nakon liturgije u opovačkoj crkvi krenula je litija prema Tamišu, gde je plivače dočekao izuzetno veliki broj građana. U litiji su učestvovali predstavnici lokalne samouprave, kao i najuspešniji sportisti naše opštine.

Uz prisustvo i činodejstvovanje sveštenstva osvećen je Časni krst, a 17 učesnika plivanja dobilo je blagoslov.

Plivanje je bilo uzbudljivo, sve je proteklo u najboljem redu, a plivači su ovacijama pozdravljeni od strane okupljenog građanstva. Na kraju programa plivačima i svima koji su podržali manifestaciju dodeljene su Bogojavljanske povelje.

Pobednica Ivana Kostić ističe zadovoljstvo svojim učešćem.

„Lepo je bilo, sledeće godine ću ponovo plivati, zaista me je privuklo jer to nikada nije bilo kod nas, tako da lep je osećaj“, izjavila je Ivana Kostić za Glas Opova.

Podršku u organizaciji pružila je lokalna samouprava, pripremu za plivanje i nakon plivanja dao je Hotel „Stari Banat“, a po završetku programa na Tamišu, litija se vratila u portu hrama gde su Aktiv žena Opovo i Pekara M&N pripremili posluženje.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije