Plivanje za Časni krst u Opovu: Ivana Kostić ponela Bogojavljanski plašt (video)

19/01/2022

Ivana Kostić ponela Bogojavljanski plašt

OPOVO, 19. januar 2022 – Na Prvom Bogojavljanskom plivanju za Časni krst u Opovu Bogojavljanski plašt ponela je jedna dama, Ivana Kostić. Da li je bilo džentlmenskog sporazuma među muškim plivačima ili ne, nije bitno, jer, kako je sveštenik Željko Milovanov danas rekao, svi učesnici su pobednici.

Nakon liturgije u opovačkoj crkvi krenula je litija prema Tamišu, gde je plivače dočekao izuzetno veliki broj građana. U litiji su učestvovali predstavnici lokalne samouprave, kao i najuspešniji sportisti naše opštine.

Uz prisustvo i činodejstvovanje sveštenstva osvećen je Časni krst, a 17 učesnika plivanja dobilo je blagoslov.

Plivanje je bilo uzbudljivo, sve je proteklo u najboljem redu, a plivači su ovacijama pozdravljeni od strane okupljenog građanstva. Na kraju programa plivačima i svima koji su podržali manifestaciju dodeljene su Bogojavljanske povelje.

Pobednica Ivana Kostić ističe zadovoljstvo svojim učešćem.

„Lepo je bilo, sledeće godine ću ponovo plivati, zaista me je privuklo jer to nikada nije bilo kod nas, tako da lep je osećaj“, izjavila je Ivana Kostić za Glas Opova.

Podršku u organizaciji pružila je lokalna samouprava, pripremu za plivanje i nakon plivanja dao je Hotel „Stari Banat“, a po završetku programa na Tamišu, litija se vratila u portu hrama gde su Aktiv žena Opovo i Pekara M&N pripremili posluženje.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sefkerin: Održana 23. seoska olimpijada (video)

Sefkerin: Održana 23. seoska olimpijada (video)

Održana 23. seoska olimpijada https://youtu.be/-qTsPRF4xLs SEFKERIN, 4. jun 2023 - U organizaciji Sportsko rekreativnog udruženja „Soko“, u Sefkerinu je održana 23. seoska olimpijada jedna od najdugovečnijih manifestacija u našoj opštini. Manifestaciju su obišli...

Sveta trojica: Litija za uspešnu žetvu (video)

Sveta trojica: Litija za uspešnu žetvu (video)

Litija za uspešnu žetvu https://youtu.be/eQeQWU3lQwk Opovo, 4. jun 2023 Toržestvenim liturgijskim sabranjem i litijom kod krsta prema Sefkerinu, opovčani su proslavili praznik Sailazak Svetog  Duha na apostole. Na ovaj crkveni praznik se izlazi svake godine kod jednog...

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (3)

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (3)

Iz Kine s ljubavlju (3) Radim u klubu „Huanglong Green Hawk FC“ i to je fudbalska akademija koja se isključivo bavi radom sa decom. Imam svoj takmičarski tim sa kojim radim svakodnevno, a takođe imam obaveze i u školi „Change Primary School“ gde šest puta nedeljno...

najnovije

najčitanije