Infostud: Sve više radnih mesta, a sve manje kandidata

19/01/2022

Sve više radnih mesta, a sve manje kandidata

BEOGRAD, 19. januara (Tanjug) – Preko portala za zapošljavanje Infostud prošle godine je oglašeno za 61 odsto više slobodnih radnih mesta nego 2020. godine, što prema saopštenju Infostuda, pokazuje da se privreda lane u velikoj meri oporavila od pandemije i doživela porast.

“U godini za nama, oni koji su u potrazi za prvim ili novim zaposlenjem su imali priliku da konkurišu na 67.284 oglasa za poslove koji su raspisali poslodavci. Zabeležen je i rast od šest odsto kada je reč o broju kandidata koji su konkurisali na oglase iz ponude našeg sajta, pa ih je lane bilo 241.636”, navode iz Infostuda.

Najveća potražnja za radnicima bila je u oblastima trgovine, IT-ija, mašinstva, administracije, transporta a i najviše radnika je tražilo posao u pomenutim sektorima.

Iz Infostuda ističu da se iz godine u godinu sve više govori o deficitu kadrova na tržištu rada u našoj zemlji koji je u porastu i navode da se osim u IT-ju, manjak radnika oseća među zanatlijama.

Tako je sve manje ugostitelja, pa se najviše tragalo za kuvarima, konobarima, pomoćnim radnicima u kuhinji.

Deficitarni su i frizeri, automehaničari, stolari i higijeničari a i magacionera i vožača je manje od broja oglašenih slobodnih radnih mesta za njih.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Iz Kine s ljubavlju (2) Kao što sam na početku priče pomenuo, Hangdžou smatraju jednim od najlepših gradova u Kini. Harmoničan spoj modernog i tradicionalnog, grad je poznat po visokom kvalitetu života i tehnološkim razvojem ali s druge strane očuvanom tradicijom....

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

Održana 15. gulašijada u Barandi https://youtu.be/yijtqcAWSzE BARANDA, 22. maj 2023 - U organizaciji Lovačkog društva „Šnjep“ održana je 15. po redu gulašijada. Kao i prethodne godine gulašijadu je obeležila velika posećenost, kako samih učesnika takmičenja u kuvanju...

najnovije

najčitanije