1

Malo groblje u Opovu: Počeli radovi na izgradnji nove ograde

Počeli radovi na izgradnji nove ograde

Malo groblje u Opovu: Počeli radovi na izgradnji nove ograde

OPOVO, 22. decembar 2021 – Na malom groblju u Opovu počeli su dugo očekivani radovi na izgradnji ograde na severoistočnoj strani placa.

Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i direktor komunalnog preduzeća Igor Vujić, gde su razgovarali sa izvođačem radova, građevinskom rešenju i rokovima za završetak radova

U pitanju je višegodišnji problem jer su se na ovom groblju događale nemile scene skrnavljenja grobnih spomenika, krađe metalnih ograda oko spomenika, kao i ulaska domaćih životinja iz neposrednog susedstva.

Predsednik opštine je istakao važnost realizacije ovog projekta za građane kojima ovde počivaju članovi porodice i rođaci ali i za celo Opovo jer je tokom prethodnih godina više puta bilo neprimerenih događaja na ovom groblju.

„Ovaj projekat se realizuje u konsultaciji i na inicijativu građana. Zbog specifične konfiguracije terena na ovoj strani placa tražili smo najadekvatnije rešenje. U prethodnom periodu, na ovom groblju je postavljena je rasveta sa elektrostubovima, česma, a sada ćemo uređenje zaokružiti izgradnjom ograde. Rok za završetak ovh radova je 15. januar“, izjavio je Markov.