Prvi sneg: Zimska služba na terenu (video)

12/12/2021

OPOVO, 12. decembar 2021 – Kao što je prethodnih dana najavljivano, nedeljno jutro nas je dočekalo sa snežnom vejavicom. Prvi sneg je pokrio kolovoze, a putari su izašli na teren.

Predsednik opštine Miloš Markov i rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Opštinske uprave Opovo Slavko Mančev obišli su zimsku službu JP „Mladost Opovo“ gde su sa direktorom komunalnog preduzeća Igorom Vujićem ispratili utovar soli i polazak kamiona na teren.

„Dobro jutro našim sugrađanima, evo prve snežne padavine ove godine,. Došao sam ovde da vidim kakvo je stanje u Javnom preduzeću „Mladost“, da li je naša zimska služba spremna. Konstatovali smo da jeste, so je spremna, kamion je spreman i kreće da radi puteve prvog prioriteta, odnosno međumesne puteve. Dakle, kreću iz svoje garaže, prvo da raščiste put do „Japanca“, a nakon toga ka Sakulama. Neki okvirni period da se prođe jedna linija negde oko dva sata, tako da će komunalci danas ceo dan, dokle god pada sneg čistiti i održavati puteve prvog prioriteta prohodnim. Nije hladno, očekujemo da će se kako tempreatura bude rasla sneg topiti ali svakako mi smo spremni a zimska služba će raditi tokom celog dana. Takođe, zamolio bih sugrađane da danas ne koriste automobile ako baš moraju da vode računa o bezbednosti u saobraćaju, a da ovaj nedeljni dan, ako mogu, uživaju iz svog toplog doma“, izjavio je Markov.

Za održavanje regionalne saobraćajnice Pančevo – Opovo – Baranda – Čenta zadužen je Štrabag, dok opovački komunalci održavaju lokalne puteve Opovo – Japanski cvet, Baranda – Sakule – Idvor i Sefkerin – Vrbovski.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije