SRC Sefkerin: Dobijena sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije (video)

09/12/2021

Dobijena sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije (video)

NOVI SAD, 9. decembar 2021 – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je predstavnicima 12 gradova i opština u AP Vojvodini ugovore vredne 16 miliona dinara za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture u cilju jačanja turističkih kapaciteta poljoprivrednih gazdinstava.

Božić je kazao da je za ovu namenu opredeljeno 28 miliona dinara, ali da nisu sva sredstva potrošena.

„Za sledeću godinu planiran je isti budžet za unapređenje ruralne infrastrukture, ali i za smeštajne kapacitete“, rekao je Božić i pozvao lokalne samouprave da iskoriste ovu mogućnost za unapređenje turističkih kapaciteta u svojim sredinama.

Ove godine podržani su projekti gradova Kikinde, Subotice i Zrenjanina, kao i opština Žabalj, Opovo, Kanjiža, Alibunar, Temerin, Titel, Pećinci, Irig i Stara Pazova.

Povodom potpisivanja ugovora predsednik opštine Miloš Markov je istakao značaj projektno tehničke dokumentacije kao uslov za buduću realizaciju projekta izgradnje sportsko rekreativnog centra u Sefkerinu.

„Potpisali smo ugovor za finansiranje izrade projektno tehničke dokumentacije i to nam je prvi korak kako bi mogli da apliciramo za naredna sredstva u realizaciji ovog projekta. Vizija je postojala i iz ranijih perioda da se jedna neiskorišćena parcela u Sefkerinu iskoristi i stavi u upotrebu i uradi projekat sportsko rekreativnog centra.U sklopu ovog projekta predvideli smo i mogućnost da naši poljoprivrednici prodaju svoje proizvode“, izjavio je Markov.

Markov je rekao da je ova godina bila dobra za Opštinu Opovo kada su u pitanju konkursi i sufinansiranje projekata od strane pokrajinskih i republičkih organa.

„Ovo je bila dobra godina za našu opštinu, tako i sada u poslednjem mesecu odlazeće 2021. godine uspevamo da dobijemo sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije. Mislim da je ovo rekord po pitanju odobrenih projekata koji su našoj lokalnoj samoupravi odobreni u toku jedne godine i od republičkih i pokrajinskih nivoa organa i da ćemo ovim tempom nastaviti i naredne godine“, poručio je Markov.

Na konkursu Sekretarijata novac je dodeljen za izradu ili ažuriranje projektno-tehničke dokumentacije važne za unapređenje turističke ponude lokalnih samouprava i prodaju poljoprivrednih proizvoda.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije