Zavod za ravnopravnost polova: Izrada lokalnog akcionog plana za unapređenje rodne ravnopravnosti u Opštini Opovo

09/12/2021

Izrada lokalnog akcionog plana za unapređenje rodne ravnopravnosti u Opštini Opovo

NOVI SAD, 8. decembar 2021 – Direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Stanislava Malić-Gostović potpisala je ugovore sa predstavnicima 10 lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine kojima su dodeljena bespovratna sredstva za finansiranje izrade Lokalnog akcionog plana za unapređenje rodne ravnopravnosti na teritoriji svojih opština i gradova.

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, koja je istakla značaj ovakvih projekata za unapređenje društva i rodne ravnopravnosti. Opština Opovo je dobila sredstva u iznosu od 350.000 dinara, a rok za realizaciju projektnih aktivnosti je 90 dana.

Bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 3,5 miliona dinara dobile su opštine Čoka, Žitište, Senta, Apatin, Novi Kneževac, Šid, Kula, Novi Bečej, Opovo i grad Zrenjanin.

Cilj finansiranja izrade Lokalnih akcionih planova u oblasti unapređenja rodne ravnopravnosti jeste podrška rodnim lokalnim mehanizmima sa teritorije AP Vojvodine u ispunjavanju svojih zakonskih obaveza i podrška u definisanju strateških ciljeva, prioriteta, aktivnosti i sredstava, ali i partnera kao i institucija nadležnih za sprovođenje LAP-a.

Kreiranje strateškog okvira i njegovo sprovođenje je od ključne važnosti za jačanje kapaciteta lokalnih samouprava, institucija i organizacija, odnosno poboljšanje koordinacije ključnih aktera i podizanje nivoa svesti građana o rodnoj ravnopravnosti.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije