Lokalna samouprava: Šporeti za socijalno ugrožena domaćinstva (video)

08/12/2021

OPOVO, 8. decembar 2021 – Pored akcije raspodele zimskog ogreva, lokalna samouprava je sprovela još jednu akciju u okviru aktivne socijalne politike na teritoriji Opštine Opovo.

U pitanju je nabavka i raspodela šporeta za grejanje i kuvanje. Lokalna samouprava je raspisala javni konkurs, prijavilo se 28 porodica na osnovu kojeg je za ovu priliku formirana stručna komisija koja je izvršila bodovanje i napravila rang listu, tako da je šporete dobilo 20 domaćinstava.

Akciju u Sefkerinu, Opovu i Barandi ispratili su predsednik opštine Miloš Markov, odbornik Predrag Ginculj, predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić, opštinski većnik Milovan Knežević i direktor komunalnog preduzeća Igor Vujić.

Korisnici ove dodele izrazili su zadovoljstvo jer će im ovi šporeti, pre svega pomoći u zagrevanju tokom zime.

Predsednik opštine je istakao ovaj konkurs i projekat kao novinu u okviru aktivne socijalne politike lokalne samouprave.

„Ove godine smo napravili jednu novu komponentu kada je u pitanju našim socijalno ugroženim sugrađanima, a to je nabavka šporeta. Do sada smo radili nabavku ogreva, što je praksa koju radimo unazad nekoliko godina, sada smo uneli jednu novinu, a to je nabavka šporeta koji će služiti i za ogrev i za spremanje hrane. Želja nam je bila da dodatno podržimo socijalno ugrožene sugrađane jer smatramo da je to opravdano i da postoji potreba i opravdanost“, izjavio je Markov.

Akcija se nastavlja sutra, distribucijom šporeta u Sakulama, koju sprovode radnici JP „Mladost“ Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije