Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine: Opovu odobrena dva projekta izrade plana detaljne regulacije (video)

19/11/2021

Opovu odobrena dva projekta izrade plana detaljne regulacije

NOVI SAD, 17. novembar 2021 – U holu zgrade Pokrajinske vlade AP Vojvodine predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine uručili su ugovore lokalnim samoupravama za dodelu bespovratnih sredstava za izradu planske dokumentacije.

Opština Opovo je aplicirala sa dva projekta i oba projekta su od strane pokrajinskog sekretarijata odobrena. U pitanju su projekti izrade Plana detaljne regulacije za deo bloka 58 i blok 54a naselja Opovo i izrade Plana detaljne regulacije za blokove br. 24, 35a i 36a naselja Opovo. Ova dva projekta Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine sufinansira sa 3.240.000 dinara.

Ispred lokalne samouprave ugovore je potpisao predsednik opštine Miloš Markov.

„Opština Opovo je dobila dva projekta za izradu plana detaljne regulacije u naseljenom mestu Opovo. Smatram da je ovo izuzetno bitno s obzirom da veći deo planske dokumentacije moramo da obnavljamo. Ovo može biti izuzetno korisno jer imamo situacije da se interesuju ili građani ili potencijalni investitori za kupovinu parcela i gradnju ali nam je obično prepreka planska dokumentacija. Zbog toga smo rešili da apliciramo na ovom konkursu i izuzetno smo zadovoljni što je naša lokalna samouprava podržana sa oba predloga projekta sa kojima smo aplicirali.

Vrednost jednog projekta je 1.800.000, dok je vrednost drugog je 1.440.000 dinara i sa ovim sufinansiranjem biće nam mnogo lakše jer smo mi već imali u planu da ove blokove regulišamo izradom detaljne regulacije gde će apsolutno sve biti regulisano – gde će ići putna i vodovodna mreža, gde će biti građevinsko zemljište, kog obima, koje parcele. To je najbitniji preduslov da možemo dalje razvijati naše naseljeno mesto Opovo, kako za građane, tako i za privredne subjekte“, izjavio je Markov.

U lokalnoj samoupravi ističu da je ovaj projekat rezultat inicijative od strane građana. Nakon izrade planova detaljne regulacije, konvertovanje poljoprivrednog zemljišta u građevinsko i izgradnje odgovarajuće infrastrukture, biće omogućen pristup tim parcelama i na osnovu toga će moći da se izdaju lokacijski uslovi i građevinske dozvole za izgradnju objekata koji su predviđeni u zoni stanovanja manje gustine u naselju Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije