Baranda: Izgradnja kapele u poslednjoj fazi, najava novih projekata (video)

14/11/2021

Izgradnja kapele u poslednjoj fazi, najava novih projekata

BARANDA, 14. novembar 2021 – Radovi na izgradnji kapele na groblju u Barandi ušli su u poslednju fazu realizacije. Trenutno se sprovode radovi na eksterijeru fasade i uređenju enterijera.

Gradilište su obišli predsednik opštine Miloš Markov, njegov zamenik Nebojša Kovačević, opštinski većnik Goran Divljački i predsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin.

Markov je završetak radova i stavljanje kapele u funkcionalno stanje najavio za mesec dana.

„Danas sam sa svojim saradnicima iz kabineta obišao radove na završetku izgradnje kapele u Barandi. To je nešto što je započeto pre izvesnog vremena, međutim, stalo se i mi smo sada rešili da iz naših budžetskih sredstava nedostajući iznos i da završimo kapelu. Danas smo razgovarali i sa izvođačima radova, rok je 30 radnih dana da kapela bude funkcionalna, da ima krov, spoljnu fasadu i sve neophodno u unutrašnjosti kako bi mogla da bude stavljena u funkciju“, izjavio je Markov.

Pored kapele u Barandi predsednik opštine je najjavio realizaciju niz manjih projekata do kraja godine.

„Osim završetka izgradnje i opremanja kapele u Barandi imamo još dosta mini projekata koje ćemo raditi iz sredstava lokalne samouprave. Paralelno sa ovim projektom radimo na projektu opremanja kapele u Sakulama jer želimo da taj segment našeg društvenog života bude funkcionalan i da građani imaju kvalitetnu uslugu kada im je potrebna. Sem toga imamo još dosta kvalitetnih malih projekata i iskoristio bih priliku da pomenem samo neke koje ćemo raditi u narednom periodu. To su početak asfaltiranja ulica u Barandi i Sakulama, zatim krpljenje udarnih rupa na teritoriji cele opštine, imaćemo rekonstrukciju terena sportsko rekreativnog centra, želimo da ih osvežimo, popravimo i dovedemo u red za narednu sezonu, imaćemo izgradnju dečijeg igrališta u Opovu i teretane na otvorenom u Barandi. Dobar deo ovih projekata se finansira iz sredstava opštinskog budžeta ali i iz eksternih izvora finansiranja, tako da nas očekuje radni novembar i decembar i ja se unapred tome radujem“, poručio je Markov.

Radovi na kapeli napreduju i kako je navljeno počeće da se koristi polovinom decembra.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije