Donatorsko veče u Opovu: Privrednici i javne ustanove za Sretena i Stefana (video)

06/11/2021

Privrednici i javne ustanove za Sretena i Stefana

OPOVO, 5. novembar 2021 – U organizaciji lokalne samouprave u Hotelu „Stari Banat“ održano je donatorsko veče u cilju prikupljanja finansijskih sredstava za lečenje naših sugrađana Sretena Miševskog iz Sefkerina i Stefana Poština iz Barande.

Na donatorsko okupljanje pozvani su lokalni privrednici, kao i javna preduzeća i ustanove iz naše opštine. Domaćin skupa predsednik opštine Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo odzivom privrednika za ovu akciju, oko 50 privrednih subjekata ovih dana će uplatiti novac na namenske račune za lečenje Sretena i Stefana, dok su javne ustanove sakupile oko 300.000 dinara koji će biti uplaćeni u ponedeljak.

„Nije u pitanju samo finansijski momenat, u pitanju je svakodnevna podrška jer oni ovu bitku biju svaki dan. Mi ćemo i večeras sakupiti novac ali mi im moramo biti konstantna podrška u toj njihovoj borbi. Do marta nam je borba da sakupimo 100.000 evra za Stefana koliko je potrebno za operaciju. Za Sretena je potreban veliki iznos na svake dve nedelje da bi uzimao terapiju koja ostvaruje pozitivne rezultate što znači da treba u kontinuitetu priliv sredstava. Mi ćemo se boriti na sve načine kojima raspolažemo da to uspemo. Stefana znam jer je bio moj đak, bio je izuzetno dete, sada izuzetan čovek. Sretena takođe znam kao dobrog, porodičnog čoveka, sretali smo se dok je radio u Agrosu. Imamo dva dobra čoveka koji se bore i mi treba da uradimo sve što je do nas da im pomognemo. Ovo nije, da kaže, sprint, ovo je jedan maraton, pre svega Sretenov i Stefanov i mi treba da budemo ljudi pre svega i da damo sve od sebe da im pomognemo u tome“, poručio je Markov.    

Sreten i Stefan su se zahvalili na podršci i akcijama koje se sprovode. Sretenu je pomoć potrebna da bi nastavio terapiju u suzbijanju tumora mozga, a Stefanu za operativni zahvat u inostranstvu i ugradnju epiduralnog simulatora koji bi iz adekvatnu fizikalnu terapiju omogućio regeneraciju pokreta donjih ekstremiteta.

PROČITAJTE JOŠ:


Poziv na humanitarni bazar: U nedelju za Sretena i Stefana


Već u nedelju, 7. novembra, od 14 časova u parku u Opovu, u organizaciji Aktiva žena Opovo i uz podršku Opštinske narodne biblioteke i lokalne samouprave, održaće se humanitarni bazar, a prikupljena sredstva od prodaje uplatiće se na namenske račune Sretena i Stefana. 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije