Književni susret: Poezija Ljiljane Tomić (video)

10/10/2021

OPOVO, 9. oktobar 2021 – U maloj sali Kulturnog centra Opovo održan je književni susret sa pesnikinjom i spisateljicom Ljiljanom Tomić na kojem su predstavljene njene zbirke poezije, kao i autora članova pesničke grupe Banatska petica.

Stihove je čitala autorka, zatim predsednica Aktiva žena Opštine Opovo Zorica Zoja Ugrinov i Stanislav Milin, a sa svojim pesmama predstavile su se članice Banatske petice Jasmina Isajlov i Dušica Cvejin Stojanović, kao i gosti Slađana Jovanović, dok je Svetlana Panić Ninković čitala prozu Ljiljane Tomić.

Posebnu pažnju je privukla recezent Ljiljaninih knjiga Ljiljana Lila Dragović, kostimograf Narodnog pozorišta i prof. na Univerzitetu lepih umetnosti u Beogradu, koja je pričala o svojim iskustvima sa snimanja filmova u evrpskoj koprudikciji u Opovu šezdesetih godina prošlog veka.

PROČITAJTE JOŠ:


Od baroka do ar dekoa: Ponovo stvorena lepota vatrom i umećem čeških majstora stakla


Ljiljana Tomić rođena je u Banatskoj Palanci, srednju školu završila je u Beloj Crkvi, a fakultet na Univerzitetu u Novom Sadu.

Piše poeziju i prozu. Učestvovala je na brojnim međunarodnim pesničkim konkursima. Nagrađivane su joj pesme, kao i prozna dela. Piše rodoljubive, ljubavne, opisne i duhovne pesme, a inspiraciju za njih, nalazi u nepreglednoj banatskoj ravnici.

Član je Udruženja pisaca Dunavski venac iz Borče (Beograd) i pesničke grupe Banatska petica. Objavila je zbirke Banatsko plavo i Banatska svadba, Palanački pesak i Nebeske njive.


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije