Donacija pokrajinske vlade: Putničko vozilo za Dom zdravlja Opovo (video)

28/09/2021

Putničko vozilo za Dom zdravlja Opovo

OPOVO, 28. septembar 2021 – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ključeve za 32 nova sanitetska, dijalizna i putnička vozila za patronažu, sa pratećom medicinskom opremom, predstavnicima zdravstvenih ustanova u Vojvodini, čiju nabavku je sa 100 miliona dinara finansirala Pokrajinska vlada.

Sanitetska vozila dobile su opšte bolnice u Zrenjaninu i Vrbasu i domovi zdravlja u Kanjiži, Adi, Novom Bečeju, Srbobranu, Apatinu, Malom Iđošu, Sremskoj Mitrovici, Sečnju, Kovinu i Pećincima.

Vozila za prevoz pacijenata na dijalizu dobili su domovi zdravlja u Čoki, Bačkoj Topoli, Vrbasu, Beočinu, Titelu, Plandištu i Alibunaru, dok su putnička vozila obezbeđena za domove zdravlja u Šidu, Apatinu, Somboru, Odžacima, Kovinu, Novom Bečeju, Rumi, Novom Kneževcu, Žitištu, Alibunaru, Beloj Crkvi, Irigu i Opovu.

Vozlo marke Fiat Panda Hybrid stiglo je u Dom zdravlja Opovo, a direktorka dr Sofija Popović je izrazila zadovoljstvo i zahvalila se na primljenoj donaciji.

PROČITAJTE JOŠ:


Bioskopski hit „Toma“ u Opovu: Četiri projekcije u dva dana


„Zahvaljujemo se Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, koji zajedno sa lokalnom samoupravom radi opremanje ovog doma zdravlja, što se tiče investicija i tehničke opreme. Novo vozilo koje smo danas dobili poslužiće terenskoj službi, kao i administrativnoj službi u svakodnevnoj upotrebi, da možemo stići na vreme, doneti testove, odraditi vakcinaciju i iskoristiti za patronažnu službu da i ona u svom domenu posla ima novi auto koji nam stvarno puno znači. Uz ovo vozilo i tehničkih opremanja ultrazvuka, laboratorije i ginekologije, ne krijem zadovoljstvo jer smo obećano ispunili i idemo sa nekim optimizmom u sledeću godinu uz još kvalitetnije opremanje“, izjavila je Sofija Popović.

Pored predstavnika zdravstvene ustanove, prijemu vozila prisustvovali su predsednik opštine Miloš Markov i načenica opštinske uprave, Ankica Jožika.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije