Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam: 70 miliona dinara za manifestacije i žensko preduzetništvo

21/09/2021

70 miliona dinara za manifestacije i žensko preduzetništvo

NOVI SAD, 21. septembar 2021 – Nakon rebalanska budžeta u septembru tekuće godine, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam objavio je nove javne konkurse u oblastima privrede i turizma u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević na konferenciji za medije je 16. septembra izneo je relevantne činjenice povodom raspisivanja dva nova konkursa Sekretarijata za dodelu bespovratnih sredstava u 2021. godini i to za organizatore manifestacija u Vojvodini i za žensko preduzetništvo.

Pokrajinski sekretarijat ovim konkursom dodeljuje subvencije u cilju povećanja konkurentnosti, odnosno ukupnog razvoja preduzetništva i turističkih delatnosti u AP Vojvodini, a sami konkursi predstavljaju osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

Sekretar Ivanišević je istakao da je, u odnosu na prethodnu godinu, budžet Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam udvostručen, te da su se stekli uslovi za raspisivanje novih konkursa.

,,Ovo su za nas veoma važni konkursi. Statistički podaci pokazuju da još nismo dostigli 50 odsto udela žena u vlasničkoj strukturi privrednih društava. On iznosi oko 30 odsto na republičkom nivou, a nešto manje na pokrajinskom, pa je stoga veoma važna podrška preduzetnicama. U odabiru kandidatkinja vodićemo računa i o tome koliko žena zapošljavaju. Maksimalan iznos po subvenciji je 400.000 dinara, a iznosi su podeljeni po namenama“, rekao je Ivanišević.

Sekretarijat će konkursom za žensko preduzetništvo plasirati ukupno 20 miliona dinara i to po principu refundacije, a sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluga u 2021. godini.

Pravo učešća na konkursu imaju privredna društva i preduzetnice sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji AP Vojvodine, upisani u registar APR-a najkasnije 30. decembra 2019. godine, odnosno da imaju aktivan status i da su razvrstani kao mikro ili mala pravna lica.

U vezi sa konkursom u oblasti turizma namenjenim manifestacijama, Ivanišević je rekao da su sredstva Sekretarijata za organizovanje ili za učešće na manifestaciji u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara predviđena za manifestacije koje se održavaju ili su pak održane u periodu od 2. novembra 2020. do 1. novembra 2021. godine. Pravo učešća  imaju udruženja građana i druge neprofitne organizacije upisane u registar APR-a koje svojim programima afirmišu vojvođansku turističku ponudu.   

Sva neophodna dokumentacija se nalazi na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i na mobilnoj aplikaciji Sekretarijata u rubrici ,,Javni pozivi“.

Konkurs za žensko preduzetništvo je otvoren do 30. septembra, a za manifestacije do 1. oktobra 2021. godine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Jedno Da za četiri života, zašto u Srbiji ima malo donora

Jedno Da za četiri života, zašto u Srbiji ima malo donora

Izvor: RTS U Srbiji je urađena prva transplantacija srca u ovoj godini. Intervenciju je uradio tim Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije. Zahvaljujući jednom DA - spasena su četiri života, urađene su i transplantacije bubrega i jetre. U našoj zemlji, na...

najnovije

najčitanije