Galerija Jovan Popović Opovo: Izložba „Slovenske legende“ do kraja meseca

17/09/2021

Izložba „Slovenske legende“ do kraja meseca

OPOVO, 17. septembar 2021 – U okviru manifestacije „Čarobni svet bajki“ u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu je od 16. septembra u toku postavka izložbe fotografija „Slovenske legende“ čiji je autor Ana Atlas, likovni fotograf iz Jekaterinburga (Rusija).

Njen stil je mešavina moderne digitalne umetnosti i klasične fotografije. Ona stvara nadrealističke i emocionalne portrete i savršeno vizualizuje složene višestrane slike koristeći konceptualne ideje i viziju autora. Ciklus “Slovenske legende” kreiran je posebno za srpske gledaoce.

Većina slika snimljena je na slikovitim terenima sela Arti na Uralu tokom međunarodnog defilea u kostimima narodne nošnje 13. jula 2019. godine. Svrha izložbe, prema autoru, jeste da vizuelnim slikama i umetničkim portretima prikaže višestruku, prepoznatljivu kulturu, običaje i tradicije Slovena i ruskog naroda, naročito na taj način upoznajući mladu srpsku generaciju, a takođe i sunarodnike koji žive u Srbiji sa ruskom i slovenskom kulturom.

Izložba je za posetioce otvorena do 30. septembra.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije